IMG_0835.JPG

Merhaba! Şimdi sizlere Sırbistan temsilci adayları ve katılmamasına rağmen Hırvatistan’da yaşanan Eurovision tartışmaları hakkında şu ana kadar yazılmamış bilgiler aktaracağız.

“svet.rs”nin haberlerine göre:
1. “Tropico” grubu Eurovision’da Sırbistan’ı temsil etmek için mücadele edecek adaylardan biri olduğunı resmen duyurdu. Onları keşfeden ve Eurovision’da kesinlikle Sırbistan’ı temsil edebilecek potansiyeli gören kanal oldu. Röportajda bu teklifi memnuniyetle kabul ettiklerini, hâl-i hazırda bir şarkılarının bulunduğunu ve arkalarında profesyonel bir ekip bulunduğunu dile getirdiler.

2. Ünlü müzisyen, söz yazarı ve prodüktör Tonci Huljic Hırvatistan’ın yarışmada yer almamasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Yetkisi olsa Avrupa’nın en büyük sahnesinde tek başına ülkesini temsil edebileceğini -çünkü kendisi “Magazin” adlı bir müzik grubuyla sahne almaktadır- dile getirdi. Şu sözleri dile getirdi: “Şu an elimde çok güzel bir şarkım var ve ben Eurovision Şarkı Yarışmasına tamamiyle yalnız gitmek, her şeyi kendi zevkime göre yönlendirmek istiyorum. Hırvatistan, her ne kadar finalde yer alamadığı için çekilse de en son finale çıktığımız şarkı benim tarafımdan bestelenmişti (Igor Curkov-Operacija Trijumf). Bununla birlikte o sene Sırbistan’ı da “OT Band” ile birlikte temsil etmiştim. Oraya iki farklı şarkı, düşünceleri bazı zaman çatışan iki ülkeyle gitmek, benim için gerçek manada bir meydan okumaydı.”

3. Şarkıcı “Bojana Stamenov” -Sırbistan’da tanındığı üzere Sırp Aretha Franklin- bu sene Sırbistan’ın Viyana’daki temsilcisi olmaya aday şarkıcılardan biri. “Ja Imam Talenat” (Yeteneğim Var) adlı yarışmanın finalisti, Eurovision’da yer almanın onun için büyük bir ödül olacağını dile getirdi. “Hâlâ bir taca ihtiyacı olduğunu” -şarkıyı belirtmek amacıyla ettiği bir beyan- dile getirdi. Çocukluğundan beri yarışmayı takip ettiğini söyleyen Stamenov bugünlerde yarışmanın reklamlaştığını ve ticarileştiğini düşündüğünü söyledi. “Umarım seyircilere de şarkıyı hissettirebiliriz. Finale gideceğimizi düşünüyorum ve gerçekten kazanmayı umuyorum çünkü ulusal kanaldaki (RTS) insanlara sözüm var. Daha önce Eurovision’a 2011 yılında Kristina Kovač tarafından bestelenen “Čaroban” şarkısıyla katılmam için teklif geldi ancak şarkıyı hissedemediğim için istemedim. Željko Joksimović’in Bakü’de söylediği şarkısının bazı kısımlarını da söyleyecektim ama işbirliği sağlayamadık. Ama birkaç yıl içinde kendisiyle birlikte sahne almayı umuyorum.” dedi.

http://youtu.be/EantXi-jQU0