62. Eurovision Şarkı Yarışması’da genç temsilci Brendan Murray ile Kiev’de olacak olan İrlanda da şarkısını açıklayan bir diğer ülke oldu.

Son yıllarda alınan başarısız sonuçlar ardından İrlanda cephesi bu sene farklı bir seçim formatınla temsilcisini belirledi. Geçen yıllardan farklı olarak bu sene İrlanda temsilcisini belirlemesi adına Louis Walsh yetkilendirildi. Louis, birkaç ay önce RTE tarafından ziyaret edildi ve önümüzdeki yılki şarkı yarışmasıyla İrlanda’ya rehberlik etmek isteyip istemediğini sordu. Görevi kabul eden Walsh şarkı ve şarkıcı seçimi konusunda tüm yetkilere sahip oldu.

Louis değerlendirmeleri sonucunda 20 yaşındaki Brendan Murray’ı seçti. Brendan Murray, Louis Walsh önderliğinde popülerlik kazanmış Hometown grubunun bir üyesi. Genç sanatçı Eurovision ile ilgili duygularını bu şekilde anlattı:

“Dünyadaki en büyük müzik yarışmasında İrlanda’yı Kiev’de temsil edeceğim için onuluyum ve heyecanlıyım.Bunu sabırsızlıkla bekliyorum. 1996 yılında doğdum ve o yıl İrlanda’nın son birinciliğini kazandığı yıldı. Umuyorum bu bana şans getirir. Ama her şeyden önce Eurovision sahnesinde her şeyimi ortaya koyabileceğim bir şarkı bulmak için heyecanlıyım.”

http://https://youtu.be/tLYppU981tE

Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz.

Şarkının klibine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlıklarının ardından bugün şarkısını paylaşan genç sanatçı sahnede Dying to Try adlı şarkısını okuyacak. Son yıllardaki şanssızlığını kırmak isteyen İrlanda bu sene ikinci yarı finalde yarışacak.