İki gün süren provaların ardından 9 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek 2017 Eurovision Şarkı Yarışması’nın birinci yarı finalinde sahne alacak ülkeler ilk provalarını tamamladı! İsveç temsilcisi Robin’in açılışını yapacağı ve Letonyalı müzik grubu Triana Park’ın performansıyla kapanacak gecede 18 ülke sahne alacak. Bu on sekiz ülkenin provalarını sizler için aşağıda özetledik! Yazımızın sonunda olan anketimizde favorilerinizi işaretlemeyi unutmayın… 

İsveç : İsveç temsilcisi Robin geçmiş senelerdeki ülkesini temsil eden isimlerin yaptığı gibi ulusal final performansını sahneye taşımış görünümünde. Sahneye giriş ve yürüme bandı konsepti korunmuş durumda. Değişikliklerden göze çarpan nokta dansçılar. Kendisine geri vokal olarak da eşlik edebilecek isimler tercih edilmiş.

Gürcistan: Gürcistan temsilcisi Tamara sahnede ulusal finalde olduğu gibi tek olacak ve performansı sırasında sahne üzerinde zaman zaman yürüyecek. Kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu bir sahne olacak. Sanatçının performansı kamera açılarınla ve ateşlerle desteklenecek.

Arnavutluk: Arka planın oldukça iyi değerlendirildiği bir sahne bizi bekliyor ve klipte oldukça göze çarpan saat motifleri bu sefer sahnede olacak. Ulusal finalde olduğu gibi ses performansına dayalı bir gösteri olacak ve Lindita’ya sahnede 4 geri vokal eşlik edecek. Oldukça spor bir kostümle sahnede olan Lindita’nın gerçek kıyafetinin bu olmayacağı konuşuluyor.

Avustralya: Mavi renklerin hakim olduğu arka planda sanatçının görselleri ekranlarda olacak ve kamera açılarınla genç sanaçtının performansı desteklenecek. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de Avustralyalı temsilci plartform tercih etmiş ve bu plartform sayesinde artist kendi etrafında hızlı bir şekilde dönebiliyor.


Belçika: Belçika’nın ikinci provası ilk provaya göre kısmen daha iyiydi. İkinci provada vokaller daha güçlendirilmiş. Ancak hala bazı sorunlar var.

Karadağ: Oldukça enerjik bir performans. Yüzüne ışık ile odaklanılmış. Gümüş rengi kıyafetle sahnedeydi. Yine şovu sırasında saçlarını kullanıyor. Sahnede yalnız.

Finlandiya: Arka plan olarak gökyüzü seçilmiş. Basit ve oldukça etkileyici bir havası var. Backvocaller iyi iş çıkarmışlar. Sahnede bir piyano var. Zeminde hafif detaylar ve dumanlar var.

Azerbaycan: Dihaj bir odanın içerisinde. Tuvalete benzer bir oda. Şov sözler ile uyumlu. Yanında bir erkek var ve yüzünde at maskesi var. Arkadaki duvara elindeki boyayla bir şeyler yazıyor. Şov oldukça akılda kalıcı. Vokaller idare eder. Şarkıda ismi gibi “iskelet” detayı yok. Dihaj bir ara merdivene tırmanıyor.

Portekiz: Bilindiği üzere Portekiz temsilcisi kendisi yerine şarkının söz yazarı olan kız kardeşi Luisa Sobral’ı yerine gönderdi. İlk provalarda kız kardeşi bulunacak. Kendisi bir platform üzerinde şarkısını söylüyor.


Yunanistan: Demy ilk olarak beyaz yağmurların yağdığı koyu mavi bir arka plan önünde belirecek ve performansının sonuna kadar bir podyum üzerinde olacak. Sahnede iki tane erkek dansçı eşlik edecek ve su teması kullanılacak. Ayrıca şovda hologram teknolojisi kullanılacak. Altın renkli bir elbise ile sahnede boy gösteren Demy’e eşlik eden dansçıların yarı çıplak olarak sahnede olacak.

Polonya: Polonya’nın sahnesi koyu bulutların hakim olduğu bir arka plan ile başlıyor ve zamanla yıldızlar beliriyor. Bu yıldızlar bir takım yıldızı oluşturduktan sonra “Özgürlük” kelimesini farklı dillerde arka plana yansıtıyorlar. Sahnede beyaz elbisesiyle olacak olan Kasia’ya bir kemancı eşlik edecek ve kıyafeti beyaz-altın renkli olacak.

Moldova: Ulusal finale çok benzer bir koreografiyi sahneye taşıyan ekip altı kişiden oluşuyor: Epic Sax Guys+3 bayan geri vokal. Arka plan oldukça akıllıca kullanılmış. Beylerimiz bugün sahnede gümüş, siyah ve mavi takım elbiselerini giymişler. Kızlarımız ise siyah mini elbiseleri ile performanslarına başlasalar da bizlere bir sürprizleri var.

İzlanda: Sahnede keskin çizgiler ve şekiller kullanılmış. Svala sahnede yalnız. Svala’nın vokalleri çok iyiydi. Ses birleşimi muhteşemdi. Svala alt kısmı transparan olan pelerinli beyaz bir elbise giyinmiş.

Çek Cumhuriyeti: Performans zemin üzerinden başlanıyor. Daha sonra klipden görüntüler arkadaki gözlerde olacak. Sahne de şarkı için beklenmedik renkler olan mavi, pembe ve sarı renkleri ağırlıklı olarak kullanılmış. Martina Barta, altın renginde metalimsi yırtmaçlı bir tulum giyinmiş.

Güney Kıbrıs: Çek Cumhuriyeti’nde olduğu gibi burada da şarkıya zemin ile başlanıyor. Loic Nottet tarzı kullanılmış. Hem ekran hem de dans figürleri Belçika’nın 2015 performansını andırıyor. Ses uyumu iyi değildi. Hovig başta vokallerle sorun yaşadı. Hovig ve iki dansçısı kliptekine benzer siyah kıyafetler giyinmiş.

Ermenistan: Sahneye genel olarak pembe, mavi ve siyah renkleri ön planda. Klipteki bazı figürler sahnede kullanılmış. Iveta Mukuçyan’ın kamera açılarına benzer kamera açıları kullanılmış. Artsvik’e şarkının ortalarından sonra iki dansçı eşlik ediyor. Vokaller, Artsvik ile uyumlu ve sesleri güçlü. Artsvik siyah ceket ve siyah bir elbise giyinmişti.


Slovenya: Siyah ve beyaz renklerin hakim olduğu arka planın kullanıldığı sahnede Omar mini ekranların ortasında performansını sergiliyor. Basın tarafından beğenilen bir sahneleme olarak görülse de görüşlere göre kamera açılarına müdahale gerekiyor. Sahnede ayrıca avize motiflerini çokça göreceğiz.

Letonya: Triana Park, Supernova’da da kullandığı neon sahne takımlarını Kiev’e getirmiş görünüyor. LED zeminleri dinamik bir siyah beyaz desenle başlıyor. Şarkının yarısı boyunca bu desenler neon zemin olarak değişiyor. Performansı bitiminde avizeye doğru yükselen güzel bir kamera açısı var. Agnese yarışma gününe kadar değiştirmezse saçları pembe kalacak !

[poll id=”17″]

*Parantez içerisindeki yüzdelikler şunu ifade etmektedir: örneğin X ülkesinin aldığı yüzdelik (96% Votes) olsun. Ankete katılan katılımcıların %96’sı X ülkesinin finale çıkacağını düşünüyor anlamına gelmektedir.