Bulgaristan milli kanalı BNT, 2017 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesini temsil etmeye aday olacak sanatçılar için kriterlerini açıkladı. Kanal içi komisyon tarafından değerlendirilecek başvurular arasından kazanan aday ülkesini temsil etme hakkı kazanarak Kiev biletini elde etmiş olacak. Fakat BNT’nin istekleri diğer ülkelerin başvuru şartlarına göre oldukça zor.

Adaylar müzik şirketleri veya profesyonel ekipler olabilir. Bir şarkı demosu, önerilen sanatçı,şarkının sahne sunumu konsepti, taslak bütçe, şirketin veya üretim ekibinin yatırım yapmaya hazır olduğu kısmi finansman da dahil olmak BNT kanalına üzere kapsamlı bir teklif sunmaları gerekiyor. Alınan projeler, BNT’deki bir iç komisyon, müzik endüstrisinin temsilcileri ve uluslararası Eurovision uzmanlarının oluşturduğu üç farklı  grup tarafından değerlendirilecek. Başvuru için son tarih 20 Ocak’tır.

Adaylardan istenen belgeler:

  • Ortak yapımcılar ve şirketler için: Son 2 yılda üretilen en az 3 kamu projesi. Sanatçı yönetimindeki deneyim ve bunları anlatan bir sunum.
  • Sanatçılar için: Bulgaristan vatandaşlığı, canlı şarkı ve performans alanında kanıtlanmış sahne deneyimi. Kısa biyografi ve fotoğraflar.
  • Şarkı için: Genel Eurovision Şarkı Yarışması kurallarına uymak zorundadır. Ses dosya biçimi .wav veya mp3 formatında olmalıdır.
  • Sahne konsepti için: Görsel örnekler (videolar, fotoğraflar, hikaye panoları, sahnedeki sanatçıların sayısı, kostümler, koreografi ve LED zeminleri) içeren sahnelemenin kısa açıklaması.

Tüm istenen belgeler  eurovision2017@bnt.bg (max. 3MB) adresine gönderilmeli.