Aylar sonra gerçekleştirilen resmi törenle Kiev, sembol anahtarı geçen seneki ev sahibi şehir Stockholm’den devralarak ev sahibi olduğunu bir kez daha tescilledi. Ardından gerçekleştirilen kura çekimi ile yarı finalde yarışacak ülkelerin sahne alacağı geceler ve direkt finalist ülkelerin oy kullanacağı yarı finaller belirlendi…

Şimdi sizlere bu kura çekimi sonucunda tespit edilen ilkleri sıralayacağız. Sizlerinde farkettiği ilkler varsa lütfen yorum olarak bize bildirin.

1) Rusya ikili yarı final sisteminin gelmesinden itibaren ilk defa ikinci yarı finalde sahne alacak.
2) Birinci yarı finalde oy kullanacak olan İtalya, tarihinde ilk defa yarı finallerde Ermenistan’a oy verebilecek. Aynı durum İspanya’nın Avustralya’ya oy verebilme ihtimali için de geçerli.
3) Gürcistan ve Karadağ Eurovision tarihinde ilk defa aynı yarı final grubunda yarışacaklar.
4) Belarus & San Marino, Estonya & İsviçre ikinci yarı finalde tarihlerinde ilk defa bir araya gelecek ülkeler oldu.
5) Yunanistan ikili yarı final sistemi tarihinde ilk defa İsveç’e oy gönderebilecek. İsveç ise 2016 yılında Yunanistan’a oy verme hakkına sahipti.
6) Yarı finallerde yarışmaya başlayan Avustralya ilk defa Ermenistan, Azerbaycan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Finlandiya, Yunanistan, İzlanda, Moldova, Karadağ ve İsveç’ten oy bekleyecek. Avustralya 2015 yılında her iki yarı finalde oy kullanma hakkına sahip olmuş ve bu ülkelere oy gönderebilmişti.

Not: Tespitler için Matt Ordoñez’e teşekkürler.