Geçtiğimiz gün içerisinde Eurovision Şarkı Yarışması için başvuruları almaya başladığını açıklayan Bulgaristan milli kanalı BNT, başvuru şartlarını yayınlamıştı. Bizlerinde ilk defa karşılaştığı başvuru şartlarının ardından Eurovision fanları BNT’yi soru ve tepki yağmuruna tuttu. BNT twitter üzerinden yayınladığı cevaplarla soru işaretlerini gidermeye çalıştı.Peki BNT’nin şarkıcı ve şirket adaylarından istediği o şartlar nelerdi?

  • Ortak yapımcılar ve şirketler için: Son 2 yılda üretilen en az 3 kamu projesi. Sanatçı yönetimindeki deneyim ve bunları anlatan bir sunum.
  • Sanatçılar için: Bulgaristan vatandaşlığı, canlı şarkı ve performans alanında kanıtlanmış sahne deneyimi. Kısa biyografi ve fotoğraflar.
  • Şarkı için: Genel Eurovision Şarkı Yarışması kurallarına uymak zorundadır. Ses dosya biçimi .wav veya mp3 formatında olmalıdır.
  • Sahne konsepti için: Görsel örnekler (videolar, fotoğraflar, hikaye panoları, sahnedeki sanatçıların sayısı, kostümler, koreografi ve LED zeminleri) içeren sahnelemenin kısa açıklaması.
  • Tüm istenen belgeler en geç 20 Ocak tarihinde  eurovision2017@bnt.bg (max. 3MB) adresine gönderilmeli.

Bunların üzerine fanlardan ‘Delirdiniz mi bunlar bir ay içerisinde nasıl tamamlanabilir?’ ya da ‘Kimse başvurmazsa ne yaacaksınız?’ gibi birçok soruyu cevapladı. Asağıda İngilizce olan soru cevaplardan özetle şunu söyleyebiliriz. Ulusal kanal BNT başvuru sahiplerinden şarkılarının ya da sahne performanslarının tam bitmiş halini beklemiyor. Sadece sanatçıların bu plartform için hazır bir alt yapısının olmasını diliyor. BNT seçilen sanatçı ile şarkı, performans ve finans gibi konularda birlikte çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.