Bulgaristan ulusal kanalı BNT, iç seçim yöntemiyle belirleyeceği 2018 Eurovision Şarkı Yarışması temsilcisi için başvuru alım periyodunu sonlandırdı. 

Geçmiş yıllara göre daha çok başvuru alan BNT, teslim alınan 202 şarkıyla kendi tarihlerinde rekor başvuru sayısına ulaşmış oldular. Elde edilen bilgilere göre, başvurulardan 13 tanesi tamamlanmış proje olarak betimlendi ve projeler 9 sanatçı adına yapıldı.  Bu dokuz isim 5 tanesi  Bulgar ve uluslararası ekiplerin ortaklığı, 3 sanatçı yabancı ve 1 kişi de daha önce Eurovision’da yarışmış olan sanatçıları kapsıyor. Geri dönüş yapmak isteyen bu sanatçıyı içeren 12. proje yayıncının PR temsilcileri tarafından “deli” olarak nitelendirildi. BNT’nin önceki Twitter paylaşımlarından anlaşılacağı üzere, bu proje ortak Bulgaristan / Uluslararası ekip tarafından sunuldu. Bu nedenle geri dönen sanatçı üzerine şu ihtimaller veriliyor:

  • Daha önce Bulgaristan’ı temsil etmiş bir ismin uluslar arası bir ekiple düet performansı,
  • Yada, daha önce başka bir ülkeyi temsil etmiş ismin yerel bir müzik grubuyla olan düet performansı.

Şimdi gönderilen projeler jüriler tarafından değerlendirilecektir. Kazananın Ocak ayı sonuna kadar seçilmesi bekleniyor, ancak seçilecek isim 12 Mart’ta yapılacak Delegasyon Başkanlarının toplantı gününde açıklanacak.