Eurovision Şarkı Yarışması’nda artık sona yaklaşılıyor…

Final öncesi bugün jüri finali provalarını gerçekleştiren ülkelerden Büyük 5’li ve Ukrayna basın toplantısı düzenledi.

İşte başlıklar

İngiltere
Çok şanslıyız direkt finalist olduğumuzdan. Ancak kendi adıma ulusal finalde zaten bu heyecanı kısmen yaşadım. Burda olmak gerçekten çok güzel bir şey. Oldukça heyecanlıyım.

Ukrayna
Jamala sayesinde direkt finalist oldum aslına bakılırsa gerçekten daha rahat hissediyorum. Ancak her şeye rağmen yine üzerimde gerginlik var. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Bir haftadır görmediğim küçük bir oğlum var. Yarışmadan sonra onunla vakit geçirmek istiyorum.

İspanya
Yarı finalde yarışmak gergin diye düşünüyorum ama final şansım olduğunu düşünüyorum. Sahneyi bu güzel insanlarla paylaşmak çok güzel bir his. Umarım hepsiyle tekrar görüşürüz.

İtalya
Yarı finalde yarışmak gergindir diye düşünüyorum. Yarışsaydım finalde olacağımı düşünüyorum. 9 numarada yarışacak olmanın benim için anlamı oldukça büyük. Herşeyden önce bahislerdeki son durumu yeni öğrendik. 2.’liğe düştüğümüzü. Bence gerçek sonucu görmek için yarını bekleyelim.

Almanya
Yarı finalleri izledim oldukça heyecanlıydı. Finale çıkacağımı düşünüyorum. Yarın her şey bittiğin yorgun ancak eğlenmiş olacağım. Ayrıca büyük bir deneyim kazanacağım. Buradaki arkadaşlıklar Eurovision’dan daha uzun sürecektir.

Fransa
Direkt finale çıkma şansım olmasa gergin olurdum ancak şarkıma güveniyorum finalde olurdum. Halkın şarkıma verdiği tepkiler çok önemli. Olumlu dönüşler aldığımı düşünüyorum.