Geçtiğimiz yıllarda finale çıkma başarısını elde eden Belçika’nın fan kitlesi oldukça artmış durumda. 2015 yılında Belçika’yı Viyana’da temsil eden Loïc Nottet son on yılda ülkesinin en iyi derecesini almış yarışmayı 217 puanla 4. tamamlamıştı. Ardından değişen oylama sistemi ile Blanche geçtiğimiz yıl yarışmada Loic’ten daha fazla puan toplamış olsa da (363 puan) kendisi de yarışmayı dördüncü sırada tamamladı.

İsveç’in ev sahipliğinde gerçekleşen 61. Eurovision Şarkı Yarışması’nda ise Belçika’yı temsil eden isim ulusal finalle seçilen Laura idi ve şarkısı What’s the Pressure’ı seslendirdi. Finalde aldığı 181 puanla onuncu oldu. 62. Eurovision Şarkı Yarışması’na ise Blanche temsilciliğinde yarışan Belçika’nın şarkısı ise City Lights idi… Oldukça hayran kitlesi elde eden Blanche 1. yarı finalde yarışmış ve finale yükselen on isimden biri olmayı başarabilmişti. Büyük finalde ise geceyi dördüncülükle tamamlamıştı.

Bu üç temsilcinin yaşadığı ortak bir kader var. Yarı final sonuçlarının açıklanması anında Belçika ismi son üç senede de sonuncu ülke olarak açıklanması temsilcilere kısa süreli bir kalp krizi yaşattı. İşte o anları aşağıdaki videodan hatırlayalım…

Bu sene oldukça zorlu bir yarı finale düşen Belçika, Sennek tarafından temsil edildi. A Matter Of adlı şarkı açıklandığı andan itibaren oldukça sevilen şarkılar arasında yer aldı. Fakat gece sonunda Belçika ismi finalist ülkeler arasında açıklanmadı. İlk dokuz ülke arasında açıklanmayınca sonuncu ülke Belçika olarak beklendi ancak beklenen olmadı. Kısacası çekirge bir sıçradı, iki sıçradı hatta üçüncü kez sıçradı fakat dördüncüde kaderine yenildi.