Çek Cumhuriyeti 2019 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkeyi temsil edecek olan ismi geçmiş sene olduğu gibi internet üzerinden düzenleyeceği ulusal finaller belirleme kararı aldı…

Geçtiğimiz sene internet üzerinden gerçekleştirilen ulusal finalle temsilcisini belirleyen Çekya; Portekiz’deki yarışmada tarihindeki en başarılı sonuca ulaştı. ‘Lie To Me’ ile sahnede olan Mikolas Josef provalar sırasında yaşadığı sıkıntılara rağmen altıncılığa ulaşmıştı. Geçen senenin sonucundan oldukça memnun kalan Çek kanalı bu sene de temsilciyi aynı yöntemle belirleme kararı aldı.

Yaklaşık iki hafta önce şarkı ve söz yazarlarından eserlerini göndermelerini isteyen Çek kanalı; başvurular arasından başarılı olanları belirleyecek. Gerekli hazırlıkların ardından seçilen şarkılar YouTube kanalından paylaşılacak. Bu şarkıları fanlar ve jüriler beğenilerine göre puanlayacak. Puanlamanın ardından kazanan şarkı -tekrardan geçen sene olduğu gibi- muhtemel bir ana haber yayınının ardından ilan edilecek.

Başvuruların son tarihi ise yarın! Geçen sene Mikolas Josef; ulusal finali kazandığını öğrendiği an aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.