IMG_0922.JPG

Hoteli u Beču su nezamislivo skupi za vreme Evrovizije. Karte će biti u prodaji od ponedeljka, Evrovizija će doneti beneficiju hotelima u Beču.

Hoteli sa tri zvezdice su duplo skuplji u maju. Hoteli sa pet zvezdica su duplo, ili troduplo skuplji nego normalne cene.

Nedugo nakon što je Končita Vrust pobedila u maju 2014-te, mnogi hoteli u Austriji su počeli da gaje svoje kapacitete. Čak su neki hoteli blokirali njihove cele sobne potencijale.

Sajt za pretraživanje putovanja checkfelix.com, je napravio istraživanje o cenama boravka u Beču u evrovizijskoj sezoni. Generalni Menadžer sajta Džon Li Saez: “Mnogo ljudi pretražuje o Beču na našem sajtu. Tako da, ako želite da odsednete u Beču u maju, morate biti brži- rekao je.”

Hoteli sa pet zvezdica: Na dan Evrovizije umesto 167€ koštaju 285€. Može biti 310€ ako ostajete sa jos jednom osobom. To znači da biste platili 70% više nego što biste platili za hotel sledeće nedelje.
Hoteli sa Tri zvezdice: na dan Evrovizije umesto 54€, 81€. To znači da biste platili 40% nego što biste platili za hotel sledeće nedelje.