2019 Eurovision Şarkı Yarışması finaline sayılı günler kala yarışmanın sıkı takipçilerinin ve yarışmada boy gösterecek isimlerin ateşi yükselmeye başladı. Son hazırlıkların yapıldığı şu günlerde Türk dünyasını yarışmada temsil edecek olan isim Chingiz Mustafayev bizlere Ictimai Televizyonu aracılığıyla duygularını anlattı.

Ailesiyle birlikte 13 yaşında Bakü’ye taşınan sanatçı bugünlerde sahip olduğu ünün temellerini atmıştı. Ülkesindeki Pop-idol yarışmasını jüri ve izleyicilerin verdiği büyük destek sayesinde kazandı. Zaferi onu Azerbaycan müzik endüstrisinde yükselen bir yıldıza dönüştürdü ve 2013 yılında ülkesini Letonya’da gerçekleştirilen New Wave festivalinde temsil etti. Üç yıl sonra ise Ukrayna’daki The Voice adlı şarkı yarışmasında boy gösterdi. Bunların yanısıra Chingiz Azerbaycan’ı 2011 Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etmek üzere “Milli Seçim Turu 2010″a katılmış ancak ön eleme turunu geçen sanatçı yarı final turunda elenmişti.

Borislav Milanov, Trey Campbell, Bo J ve Hostess tarafından yazılan Truth adlı şarkı ile sahnede olacak olan genç sanatçıya sahne üzerinde beş isim daha eşlik edecek. Performansının en dikkat çekici bölümü ise şüphesiz muğam kısmı olacaktır. Muğam, esas Azerbaycan halk müziğidir ve genç sanatçı Azerbaycan müzik kültürü ile performansına yeni bir soluk kazandıracak. Sahne şovu hakkında ipuçları vermekten kaçınan sanatçı şunları söyledi:

 “Çok muhteşem, güzel bir sahne hazırladık. Bence Eurovision bugüne kadar böyle bir sahne şovu görmedi. Sürprizleri açıklamak istemiyorum. Sabırlı olun ve 16 Mayıs’ı bekleyin. Türk kardeşlerimizden destek bekliyorum. Biliyorum ki onlar dünyanın her yerindeler. Arzum şu ki bana destek olurlarsa, galip geldiğimde hem Türk bayrağını hem de Azerbaycan bayrağını dalgalandırmak istiyorum”

Tel Aviv’deki ikinci yarı finalinin kapanış performansını yapacak olan Chingiz, ilk performansını 16 Mayıs’ta sunacak. Finale kalması için ilk ona girmesi gereken sanatçı her birinizin desteğini bekliyor. 2019 Eurovision Şarkı Yarışması finali ise 18 Mayıs 2019 tarihinde yarı finallerde olduğu gibi Tel Aviv Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.