Chingiz Mustafayev Azerbaycan’ı 2019 Eurovision Şarkı Yarışması‘nda “Truth” şarkısı ile Tel Aviv’de temsil edecek. Peki Chingiz Mustafayev‘in bu ilk Eurovision deneyimi mi? Cevap: Kısmen hayır…

Chingiz Mustafayev aslında Eurovision Şarkı Yarışması‘na uzak bir isim değil. Nedeni ise Azerbaycan’ı 2011’de temsil etmek üzere “Milli Seçim Turu 2010“a katılmış olması.

7 Ön Eleme, 1 yarı final ve final olmak üzere toplam 9 hafta süren “Milli Seçim Turu 2010” o dönemin adeta Litvanya Ulusal Finali “Eurovizjos” idi (İnanması zor ama o yıl Litvanya yalnızca 5 hafta süren bir ulusal final düzenlemişti-“Eurovizija 2011“).

Chingiz MustafayevMilli Seçim Turu 2010“un ilk ön eleme turunda yarıştı. 5. sırada yarışan sanatçı o haftanın galibi olarak yarışmayı tamamladı (Bu arada küçük bir bilgi  4. ön eleme turunda yarışan isim Sabina Babayeva ve 6. ön eleme turunda yarışan isim 2017 yılında Azerbaycan’ı temsil eden Dihaj idi). Ön eleme turunu geçen sanatçı yarı finale katılma hakkını elde etti. Ancak genç şarkısı yarı finalde elendi.

Azerbaycan’ı Tel Aviv’de “Truth” ile temsil edecek sanatçı 2019 Eurovision Şarkı Yarışması 2. Yarı Finali‘nin 2. yarısında sahne alacak.

Sizler için Chingiz Mustafayev‘in “Milli Seçim Turu 2010” performanslarını derledik:

Milli Seçim 2010 – “Yassou Maria”

Milli Seçim 2010 – “Milim”

Milli Seçim 2010’da seslendirdiği etnik parçalardan biri:

BONUS: Holos Krainy (Голос країни)’deki “Bamboleo” performansı.


Her şeyden anında haber olmak için “ESCape News WhatsApp Haber Bülteni“ne üye olabilirsiniz! Detaylar için buraya tıklayın.
2019 Eurovision Şarkı Yarışması hakkında genel bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Spotify‘da “Eurovision Song Contest 2019” listemizden bu yılın tüm şarkılarına ulaşabilirsiniz: