Mayıs ayında Stockholm’de Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması için gerçekleştirilen basın konferansında yapılan açıklamalara göre bu sene yarışmanın oylama sisteminde değişiklikler gözlenecekti. Sayılı günler kalan yarışma finalinde oylama sistemi nasıl olacak?

Bu sene yarışma tarihinde ilk defa uygulanacak sisteme göre izleyiciler oy kullanamayacak. Geçtiğimiz senelerde kazanan isim yüzde elli halk oyu ve yüzde elli jüri oyuyla belirleniyordu. Ancak yeni sisteme göre halk oylamasının yerini tamamen jürilerin oyu alacak. Her katılımcı ülkenin jüri takımlarında yetişkin ve çocuk jüri üyeleri bulunacak ve bu jüri üyelerinin oylarının harmanlaması sonucu her ülke klasik olarak 1’den 12’ye kadar diğer favori ülkeleri puanlamış olacak. Her ülke bu şekilde oylarını sunduktan sonra söz hakkı yılın uzman jürilerine geçecek ve bu 3 isim de 1’den 12’ye kadar olan puanlarını sunacaklar. Gece sonunda en çok puana ulaşan isim 2016 Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması’nın kazananı olmuş olacak.

Yılın 3 uzman jüri üyesinin ismi resmi olarak açıklandı. Melodifestivalen’in süpervizörü olarak bilinen 1992 yılındaki Eurovision İsveç temsilcisi Christer Björkman, Universal Music şirket temsilcisi Mads Grimstad ve son olarak 2011, 2012 senelerinde ülkeleri İrlanda’yı temsil etmiş Jedward kardeşler geceye uzman jüri olarak katılacak.

https://www.youtube.com/watch?v=nMCrQEl3bOY