Malta Kasım 2015’de Destiny ile Bulgaristan’da  “No No No not My Soul” dedi ve Çocuk Eurovision’un rekorunu kırdı. Çoğu fan’a göre Çocuk Eurovision’un İsveç’i olmaya aday. Kısacası değiştirmedikleri şey kalmadı peki bu değişiklikler neler ?

İlk olarak Nisan ayında küçük bir dedikodu sosyal medyada yayılmaya başlamıştı o dedikodu Çocuk Eurovision’unun bu yıl biteceğiydi ama buna hemen bir cevap geldi: Junior Eurovision 2016 Valetta

Tabiki bu açıklanır açıklanmaz değişiklikler başladı ilk yapılan değişiklik Çocuk Eurovision’unun günü ve saati değiştirildi bunun nedeni olarak adı üzerinde Çocuk Eurovision’u olması ve daha çok izleyiciye ulaşması gösterildi ve son yapılan açılamada Çocuk Eurovision’unun 20 Kasım Pazar günü öğlenden sonra yapılacağı açıklandı. Değişiklikler tabiki burada bitmedi buna bir değişiklik diyebilir miyiz bilmem ancak bundan sonra yarışmanın yapılacağı arena açıklandı ve bu arena son yıllara nazaran biraz küçüktü  aslında yapılacağı yer bir arena da değil yapılacağı yer Akdeniz konferans merkezi toplamda 1500 kişilik oturum sunan merkez 1575 yılında inşa edilmiş. Ayrıca PBS,Malta Ulusal Kanalı, bu yıl yarışmanın Malta’nın farklı lokasyonlarda yapılacağını açıkladı ancak hala net bir bilgi verilmedi bu olayın nasıl gerçekleşeceği hakkında hatta basın konferansında da ne kadar çıklamaya çalışsada hala ortalık da net bir bilgi bulunmuyor.

Daha sonra yapılan bir açıklama ise yaş aralığının 9-14 arasına çekildiğini açıkladı ve bu sayede EBU 15 yaşındakileri boşa düşürdü ne yazık ki 15 yaşında iseniz elinizde bir şarkı varsa ve sesinize güveniyorsanız maalesef EBU’da sizin aradığınız yarışma artık bulunmuyor.

Son olarak Çocuk Eurovision’unudan SMS oylaması kaldırıldı artık sonuçlarda yalnızca Çocuk Jürisi ve Profesyonel(!insan son durumlardan sonra durup düşünüyor!) Jüriler etkili olacak bunun nedeni ise geçtiğimiz yıllarda SMS’e yeterince rağbet olmaması ve aslında sonuçlara çok etkisi olmadığı söyleniyor.

Ayrıca daha önce bahsettiğimiz gibi bu yılın sloganı ve tema müziği açılandı yazıya buradan tema müziğine ise aşağıdaki videodan ulaşabilirisiniz.