Yıllardır Eurovision’u takip eden Avustralya 2014 yılında ara şova sonrasında ise geçtiğimiz yıl büyük finale katılmasına izin verildi…

Kimelerinin hoşuna gitti kimilerinin “Eurovision’un ruhuna aykırı” olduğu gerekçesiyle gitmedi. Ancak tartışmasız Avustralya yıllardır Eurovision’da olan ülkelerle kıyaslandığında ilk denemesinde oldukça büyük bir başarı elde etti. Guy Sebastian’ın “Tonight Again” şarkısıyla yarışmayı 5. sırada tamamladı.

Avustralya’nın bu yıl ne yapacağı ise büyük bir merak konusu. Sia’dan Kylie Minogue’a Avustralya’yı temsil etmesi istenen isimler var. Avustralya Televizyonu SBS’nin yaptığı “Bizi kim temsil etsin?” anketinin sonuçları şu şekilde:

a.PNG

Son haftalarda fanlar tüm dedikoduların baş kahramanı Delta Goodrem olsa da Twitter üzerinden Avustralya’yı temsil edecek ismin kendisi olmadığını açık bir şekilde belirtti:

Ekran Alıntısı.PNG

Şu an tüm gözler Dami Im üzerinde. Aslen Koreli olan sanatçı hem SBS’nin anketinde hem de müzik çevrelerince büyük destek görüyor.

Örneğin “The Sydney Morning Herald” dan Bernald Zuel: “Tina’yı unutun, Delta’ya hoşça kal deyin-Eurovision temsilcimiz Dami Im” başlıklı bir yazısını paylaştı. Yazıda genel olarak Dami Im’in Eurovision için en uygun isim olduğu hatta 2015 Eurovision şarkılarındaki kalitesizlik(!) düşülnüldüğünde Avustralya’ya büyük bir zafer getirebileceğinden bahsediliyor. Tüm bunların dışında Zuel hem Conchita’ya hem de İskandinav metal müzik türüne  ağır eleştiriler yapmış.

Bekleyip görelim. Avustralya temsilcisini bilindiği üzere Conchita Wurst açıklayacak…