Eurovision 2019 Hollanda temsilcisi Duncan Laurence, “Arcade” klibinin ve şarkısının altında yatan gerçek hikayeyi açıkladı..

Hollandayı Tel Aviv’de bu sene Duncan Laurence, “Arcade” isimli şarkısıyla temsil ediyor. Klibi ve şarkısı yayınladığı ilk günden itibaren insanların listelerinde 1 numaraya oturdu. Şu anda bahislerde 2. sıraya yükselen Duncan, Hollanda’yı zafere götürecek isim olabilir. Sanatçının nazik, sanatsal ve derin anlamlar içeren ballad’ı insanlar tarafından beğeniyle karşılandı. Peki şarkısının altında yatan gerçek hikaye ne ?

duncan laurence arcade ile ilgili görsel sonucu

Aslında Paul Bellaart tarafından yönetmenliği yapılan bu klipte; doğum, ölüm ve yeniden doğum imgelerinin vücut bulmuş haline rastlıyoruz. Videoda yer alan Duncan, çıplak ve savunmasız bir halde. Suların heyecan verici derinliklerine dalmış olan Duncan, umut ışıklarından oluşan silüeti izleyerek karada yer alan sudan ortaya çıkıyor. Peki bu çarpıcı görüntülerin oluşmasına, neler ilham verdi ?

Duncan bunu şu şekilde açıkladı ;

“Aşk, bir delilik olabilir.  Aşkın içine kör bir şekilde dalıp, dans ediyoruz sonrasında ise düşüyoruz. Sevdiğimiz birisi gittiğinde, onun bir gün geri döneceği umuduyla hayata tutunuyoruz. Aşka yani kaybedilmiş bir oyuna,  ne kadar bağımlı olduğumuzu anlayıncaya kadar bu hisleri sürdürüyoruz. Ancak bağımlılığımızı fark ettiğimizde genelde iş işten geçmiş oluyor.”

 

Her ne kadar “Arcade”, romantik bir aşkın kaybını anlatsa da, aslında bu şarkı Duncan’ın kişisel bir hikayesinden temel alıyor.

duncan laurence arcade ile ilgili görsel sonucu

Duncan bunu şu şekilde anlatıyor ;

Bu şarkıda çok genç yaşta aşık olarak ölen bir kızın hikayesinden ilham aldım. O kız, sevdiği insanı kaybetti ancak her zaman onun bir gün geri döneceğine inanıyordu. İşte bu ışık, benim “Arcade” a yerleştirdiğim umut ışığıydı. Sözler ve beste, kalbimin çok çok derinliklerinden gelerek işlendi. Bu da şarkının size bu kadar organik gelmesinin bir başka nedeni.

“Arcade” hayatımızda, aşkı bulmakla alakalı bir hikaye. Aynı zamanda da ulaşılmaz olduğu görünen bir umut.

 

Ve dün akşam şarkıcı, orkestra eşliğinde şarkısının canlı versiyonunu seslendirdi. Buradan izleyebilirsiniz.

Duncan Laurence, “Arcade” şarkısının türkçe çevirisi için, buraya tıklayabilirsiniz.

Duncan Laurence, 2. Yarı Final’de yarışacak.