EBU, hangi ülkenin hangi yarı finalde yarışacağını belirlediği kura çekiminin bu seneki tarihini belirledi. Bu sene kura çekimi 25 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Toplamda 43 ülkenin yarışacağı 2016 Eurovision Şarkı Yarışması’nın yarı finalinde sahne alacak olan 37 ülkenin çıkış yapacağı yarı finallerin belirleneceği bu kura, 2016’nın 25 Ocak’ında Stockholm’de gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Avustralya’nın ilk defa hangi yarı finalde yarışacağı 25 Ocak’da belli olacak.

Kura çekiminde yapılacak bir diğer seçim ise Büyük Beşli’nin (Fransa, İspanya, İtalya ve Birleşik Krallık) ve ev sahibi İsveç’in hangi yarı finallerde oy vereceği. Büyük Beşli’den biri olan Almanya’nın 2. Yarı Final’de oy vereceği ve İsrail’in 2. Yarı Final’de sahne alacağı şimdilik kesin olan bilgiler arasında.

Helsinki’nin ev sahipliğini yaptığı 2007 Eurovision Şarkı Yarışması’ndan beri gelenek haline gelmiş olan, şehir nişanelerinin takıldığı anahtarlığın devir teslim töreni ise yine gelenek olduğu üzere kura çekiminin yapıldığı gün gerçekleştirilecek. Viyana’nın Belediye Başkanı, nişanelerin takıldığı anahtarlığı Stockholm Belediye Başkanı’na teslim edecek.

Geçen sene Viyana’da gerçekleştirilen kura çekimi:

https://www.youtube.com/watch?v=h9vgXnv0Up0