Her sene temsilcisini gelenekselleşmiş ve büyük bir kitle sahibi olmuş ‘Eesti Laul’ adlı ulusal finalle belirleyen Estonya’da son dakika değişikliği gündemde. Bizlerde bu yeni değişikliği Eesti Laul fanlarına duyurmayı bir görev bildik.Geçmiş yıllarda da olduğu gibi Eesti Laul iki yarı final ve bir tane büyük finalden oluşan üç aşamalı bir ulusal final sistemine sahip. Geçmişte bu iki yarı final şovu kanal tarafından belirlenen tarihlerde çekiliyor ve ilan edilen tarihlerde ERR kanalında yayınlanıyordu. Yeni gelen değişikliğe göre bu iki yarı final şovu eskiden olduğu gibi daha önceki bir tarihte çekilecek ancak çekimlerden görüntüler ve röportajlar Raadio 2 ve ERR Menu’den eş zamanlı olarak canlı yayınlar olacak.

10 ve 17 Şubat’ta ekranlarda izleyebileceğimiz yarı finallerin çekimleri 2-4 Şubat tarihlerinde tamamlanacak. Her iki günde de canlı yayınlar saat 17: 00’de başlayacak ve son sanatçının çekimini tamamlamasıyla saat 19.00 civarında sona erecek.

Eesti Laul’un büyük finali ise canlı yayınla 3 Mart tarihinde ekranlarda olacak. Bu sene yarışacak isimleri öğrenmek için tıklayınız.