Azerbaycan’ı Eurovision’a katıldığı 4. yarışmasında büyük zafere taşıyan Eldar & Nigar ikilisinden Eldar geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda hakkında merak edilenleri yanıtladı…

2011 yılında Nigar ile aldıkları birincilikten sonra yıldızı parlayan Eldar şimdilerde kariyerine tek başına devam ediyor.

“1 Only” şarkısıyla beklenen çıkışı gösteremeyen Eldar durumu şöyle açıkladı:

Öncelikle şarkı için bir klip hazırlamadık. Sadece şarkı sözü videosu hazırladık. Ülkemizde İngilizce şarkılar çok ilgi görmüyor, dinlenmiyor. Şarkıyı anlamak ve hissedebilmek için o dili bilmek gereklidir. Haliyle ülkemizde İngilizce konuşabilenlerin sayısı az olunca bu durum daha zor oluyor. Azerbaycan’da anadilde ve milli şarkılar daha fazla ilgi görüyor. Ancak günün birinde insanların yabancı müzik dinleyeceklerine olan inancımı asla kaybetmiyorum. Çocuk yaştan bu yana İngilizce şarkılar dinlemeyi ve söylemeyi seviyorum. Para kazanmak uğruna kendi tarzımı değiştiremem.

Verdiği röportajda Eurovision 2011’e ve planlarına ilişkin şunları söyledi:

Zaferden sonra sahnede bozkurt işareti filan yapmadım. O işaret “sizleri çok seviyorum” anlamına gelen bir işaretti. Çoğu çevrelerde yanlış yorumlandı. Eurovision’da tekrar yarışabilmek için her zaman şansım var ancak benim böyle bir isteğim yok. Aynı derede iki defa yıkanılmaz. Sonuçta ben artık bir kez birinci seçildim. Yarışmada birinciler arasında bir yarışma düzenlenirse ona katılabilirim.