Elhaida Dani, Eurovision 2019 için hazırlıklara başladı!!

2015 yılında Festival i Kenges yarışmasını Diell adlı şarkı ile kazanıp Eurovision Şarkı Yarışması’nda Arnavutluk’u temsil etmeye hak kazanan Elhaida Dani, daha sonra şarkının bestecisi ile anlaşmazlık yaşayıp şarkısını değiştirmek zorunda kalmıştı.

I’m Alive adlı şarkıyla ülkesini temsil eden Elhaida Dani, halk oylamasında iyi bir derece almasına karşın jüri oylamasında düşük puan aldığı için yarışmayı 15.sırada tamamlamıştı.

Bu haftasonu gerçekleşecek olan Festival i Kenges yarışmasında (Arnavutluk Ulusal Finali) yarışacak olan Mirud’un Nene adlı şarkısının söz ve bestesi Elhaida Dani’ye ait. Yarışmayı Mirud’un kazanması durumunda Elhaida Dani’yi söz ve beste yazarı olarak Tel Aviv’de görmemiz mümkün.

View this post on Instagram

I wrote “Nënë” 4 years ago! I didn’t know where I was gonna release it but thanks to @elhaidadani93 we decided to work together on the track and we made it what it is today. This song means the world to me. I spent a lot of time away from my mom without talking or seeing her. It felt like the world was crumbling in front of my eyes. I still remember the night I wrote it – feeling lost and channeling my pain into the song. It felt like I came back home. Just as I was putting the finishing touches on the song, I received the news that no child ever wants to hear – my mother was diagnosed with breast cancer. This song is a deeply personal tribute to my mother and I feel excited to share this part of me with the world. I can’t wait to sing this song for you guys, but more importantly – I can’t wait to sing this to my mother. I would also like to thank @elhaidadani93 for joining me on this journey. @festivali57 thank you so much for giving me the opportunity to present myself with this song. ____________________________________________________ Kam shkruar "Nënë" 4 vjet më parë! Nuk e dija se ku do ta publikoj kengen, por arritem ta kemi kengen ne kete nivel me punen e palodhshme qe kemi bere se bashku me @Elhaidadani93. Kjo këngë do të thotë vete bota për mua. Kam kaluar shumë kohë larg nënës sime pa folur ose pa e parë atë. Ndihej sikur bota po copëtohej para syve të mi. Unë kam qene I humbur dhe kam kanalizuar dhimbjen time në këtë këngë. Mbaj mend natën kur shkrova kengen. Ndihej sikur u ktheva në shtëpi. Po merreshim me detaje te fundit te këngës, mora lajmin qe asnjë fëmijë kurrë nuk dëshiron të dëgjojë – nëna ime u diagnostikua me kancer të gjirit. Kjo këngë është një dedikim thellësisht personale për nënën time dhe ndihem i emocionuar për të ndarë këtë pjesë timen me botën. Unë nuk mund të pres të këndoj këtë këngë për ju te gjithe, por më e rëndësishmja – nuk mund të pres që ta këndoj këtë kenge per nënën time. Gjithashtu do të doja të falënderoja @elhaidadani93 qe boten me ka ndryshuar. Perkulem para teje dhe per ate se qfare I ke ofruar muzikes gjithe keto vite. @festivali57 faleminderit per mundësinë qe me dhat qe te paraqese veten me kete kenge. ♥️ #esc

A post shared by M I R U D (@mirudofficial) on

Mirud’un deyimine göre şarkı 4 yıl önce hazırlanmış. Şarkıyı kanserden kaybettiği annesine adayan Mirud, aynı zamanda şarkıyı Elhaida Dani ile beraber hazırladığını belirtti ve desteği için teşekkürlerini iletti.

Sizce Mirud yarışmayı kazanıp Eurovision’da ülkesini temsil etmeye hak kazanacak mı?