Uzun yıllardır EMA adlı ulusal final ile Eurovision temsilcisi ve şarkısını belirleyen Slovenya, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması için de EMA yarışmasını düzenleme kararı almış ve aylar öncesinden şarkı alımlarını başlatmıştı. Geçen yıllardan farklı olarak yarı final sistemi uygulamayan Slovenya; direkt olarak temsilcisini bu büyük finalle belirleyevek.

103 şarkının başvuru arasından Lea Sirk, Mojca Menart, Žiga Klančar and Aleksander Radićseçilen tarafından seçilen 10 aday şarkıcı bu gece 21. kez gerçekleştirilecek EMA 2019 adlı ulusal finali ile belirlenecek. Geçtiğimiz sene Lea Sirk’in kazandığı EMA yarışmasının ardından Eurovision Şarkı Yarışması’nda Slovenya 2015 yılından sonra ilk defa final yüzü görmüştü. Aynı başarısını devam ettirmek isteyen Slovenya için bu seneki temsil edecek ismi belirleyecek olan ulusal final TSİ 22.00’da başlayacak.

Yayına buradan ulaşabilirsiniz. NOT: Yayının ulusal final saatinde aktifleşeceği ön görülmektedir.

İşte Slovenya Ulusal Finali EMA 2019’a Katılacak İsimler

Fed Horses – Ti ne poznaš konzev
Inmate – Atma
Kim – Rhythm back to me
Lumberjack – Lepote DNA
Okusticni – Metulji plešejo
Raiven – Kaos
Renata Mohorič – Three bridges
René – Ne poveš
Ula Ložar – Fridays
Zara Kralj & Gašper Šantl – Oprosti

Oylama iki turdan gerçekleştirelecektir. İlk rauntta, halk oyu ve jüri oyları sonucunda en iyi iki şarkıyı seçilecek ve süper finale geçicelecektir. Süper finalde, yalnızca halk oylaması EMA 2019 kazananını belirleyecektir.