Geçtiğimiz haftalarda Finlandiya Ulusal Finali UMK 2017 tamamlandı ve Finlandiya’yı temsil edecek olan isim “Blackbird” ile Norma John oldu. Ancak çoğu fanın favorisi olan bir isim daha vardı: Emma…

Yarışmanın bitiminde beğendikleri bu şarkıya haksızlık yapıldığını düşünen fanların aklına bir fikir geldi. İlk iş olarak Facebook üzerinden  Emma ile yazıştılar sonrasında ise onunla bir röportaj yaptılar. Vasilije Ojdanić isimli bir fanın fikri şuydu:

Emma “Circle of light” şarkısıyla San Marino’yu temsil etmeli!

Vasilije Ojdanić bu konu üzerine hızlı bir kampanya yürüttü ve kısa sürede 4000’in üzerinde imza toplamayı başardı. Konu Emma’ya gitti ve Emma şunları söyledi:

Hayalim elbette öncelikli olarak kendi ülkemi temsil etmek ancak geleceğin ne getireceği belli olmaz. San Marino’yu temsil etmek benim için bir onurdur!

Facebook üzerinden yazışan ikili hemen ardından konuyu San Marino’ya açar ve Delegasyon Başkanına bir mail atar:

Sevgili Bay Capicchioni,

Finlandiya Ulusal Finali’nde yarışan Emma San Marino’yu Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etmek istiyor. Şimdiden çoğu fanın ilgisini çekmiş durumda. Geçekten çok iyi bir iş çıkarabilir. Lütfen onunla aşağıdaki mail adresinden iletişime geçiniz.

Çok geçmeden San Marino Delegasyon Başkanından cevap gelir:

Merhaba Vasilije

Çok teşekkür ederiz ancak şu an şarkıcı ya da şarkı aramıyoruz.

San Marino’nun böyle bir cevap vermesiyle birlikte ise akıllara iki ihtimal geliyor:

1- San Marino çoktan kararını verdi

2- San Marino yeni oylama sistemini beğenmiyor ve yarışmadan ayrılıyor dedikoduları doğru mu çıkacak?

Bekleyip göreceğiz…

https://www.youtube.com/watch?v=03us69VBXsc

Kaynak: eurovisio.ml