Bu senenin en gizemli temsilcilerinden biri olan ve Bulgaristan adına yarışan EQUINOX grubunun gizli sesi ile konuştuk. Karanlığı, kaliteyi, beyaz peruk ve 2 Amerikalıyı Lizbon’a getirdiler. Bu yazımızda ise sizlere Portekiz’e götürdükleri 6. hissi daha yakından tanıtacağız. 

Maria Dimova, Bulgar folklor müziği ve R&B ile de ilgilenen bir Bulgar şarkıcı. O Ses Bulgaristan’ın 4. sezonunda yarıştı ve koç olarak 56. ve 61. Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesini temsil etmiş olan Poli Genova’yı seçenlerden biri oldu. Ancak ilerleyen zamanlarda diğer bir koç Ivan Lechev ile birlikte yarışma kaderini devam ettirdi. Ama kim bilebilirdi ki günün birinde Eurovision’u tecrübe edeceğini. Borislav Milanov bu fırsatı ona verdi, böylece bu inanılmaz ses bize tanıtıldı.

Onun Eurovision hikayesine kulak verelim;

1. Herkes Bulgar takımının gizemli geri vokalini merak ediyordu. Açıklığa kavuşturma zamanı! Kendinizi tanıtır mısınız lütfen?

Bu sene Bulgaristan’ın destek vokalisti olduğum bir sır değil. Bulgar ekibinin kartpostalında ve basın toplantılarında da bulundum. Belki de farketmediniz çünkü rolüm uzaydan gelen gizemli ses olmaktı. Bu yüzden sahnede değilim, spot ışığında değilim. Ben grubun altıncı hissini – kozmik bir şey – her ruhun içinde olan derin bir duyguyu temsil ediyordum ve bu yüzden sahnede ortaya çıkmaya gerek yoktu.

Ben Maria Dimova. Sahne adımı MIA D. 29 yaşındayım ve tüm hayatım boyunca şarkı söyledim. Bunun önemsiz olduğunu biliyorum ama doğru. Bulgar folkloru ve R & B’yi ülkemdeki en popüler korolardan biri olan Cosmic voices grubunun bir parçasıyım.  R&B şarkıcısı olarak solo kariyerime devam ediyorum. İki şarkı yayınladım. İlk şarkım Bbboy ve ikincisi “Да Бебе” (“Yes Baby”). Ayrıca O Ses Bulgaristan’da yarıştım.

2. Eurovision’un ilk kez size önerildiği zaman ne düşündünüz/hissettiniz? Sahnede kendinizi nasıl hayal ettiniz?

Borislav Milanov – yapımcı ve şarkının bestecilerinden biri beni davet etti. Tanrı onu korusun! Bu deneyimi yaşamak için bana büyük bir şans verdi. Yeteneğim tarafından süper bir şekilde etkilendiğini söyledi. Ona şu yanıtı verdim: “Müzik yapma yeteneğinizden çok etkilendim ve bu güçlü şarkının bir parçası olmak benim için bir onur.”

Dünyanın her yerinden duyulma duygusunu hayal ettim ve inanılmazdı. Bulgar folklorunun bir kez daha gücünü kanıtladığı için gurur duyuyorum.

 

3. Sahnede performansınıza yüksek notayla başladınız  ve aynı zamanda sonlandırdınız. Bu gerçekten zor ama önemli bir görev. Sahne öncesi performansınız için nasıl prova yaptınız?

Evet, bu doğru. Kendi ısınma şarkılarımı (ısınma için özel folklor şarkıları) yaptım, ayrıca Trey bana çok faydalı alıştırmalar yaptırdı.

4. Lütfen dürüst olun 🙂 Zhana Bergendorff şarkının yüksek nota kısımlarında seninle mi söyledi? Bu soruyu sormak istiyorum çünkü bir çok hayran hala Zhana’nın şarkıyı o bölümlerde şarkıyı söylüyormuş gibi yaptığını iddia ediyor.

Dürüstüm. Başlangıç kısmında ve şarkının ortasındaki bölüm benimdi ama sonunda beraberdik. Biz beraberce şarkı söyledik. İnanılmaz bir duyguydu!

5. Bulgar ulusal yayıncısı size tekrar Eurovision’u teklif ederse kabul eder misiniz?

Sadece Tanrı bilir! Sahnede olmasam bile, en gizemli tecrübelerimden birini yaşadım! Bu deneyim için çok minnettarım ve geleceği düşünemiyorum.

6. Eğer cevabınız EVET ise, ne tür bir şarkı hazırlarsınız (pop, etnik, ballad vb.)?

Wooowww.. Kesinlikle iyi bir şarkı olması en önemli şey! Belki benim gibi ateşli ve seksi bir şey olur! – Haha- Neden etnik ellementler içeren bir şarkı (Bulgar folkloru) ile olmasın.