Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkelerin performansları öncesi gösterilen kısa film ya da görüntülere “postcard” deniyor. Postcardlar kimi yıl ev sahibi ülkeyi anlatırken kimi yıllar ise yarışan ülkeyi anlatıyor ve her sene izleyicilerin merakla beklediği görüntülerin başında bu büyük emeklerle hazırlanmış kısa videolar geliyor. Peki bu senenin postcardlarında neler gerçekleşiyor? 

Ancak bazı yıllarda ise sanatçı odaklı oluyor. Eurovision Şarkı Yarışması tarihinde postcard ilk defa 1970 yılında gerçekleştirilen yarışmada kullanıldı. Ev sahibi olan Hollanda Televizyonu NOS katılımcı 12 ülkeye özel kısa filmler hazırladı.

Geçmiş senelerden farklı olarak bu sene postcard çekimleri iki basamaktan gerçekleşecek. Tarihte bir ilk olarak postcard çekimlerinin birinci basamağından her katılımcı ülkenin yayıncı kurumu sorumlu olacak. Çekimlerin ilk turu sanatçıların ülkelerinden görüntüleri kayda alınacak. İkinci tur ise tüm delegasyon yetkilileri Mayıs ayında Kiev’e vardığında kayda alındı. Postcardların ana teması sanatçıların duyguları olacak.

Not: Postcardların başlangıç ve bitiş anları temsilcilerin ekibiyle olan görüntüsüyle ekrana yansıyor.

İşte birinci yarı finalde yarışacak ülkeler için hazırlanan görüntülerden ipuçları:

İsveç: Günlük sahne provaların bulunduğu postcardın büyük bir bölümünde Robin hobisi olan motor sporuna can veriyor. Ayrıca sahnede giyeceği kıyafetin denemesini gerçekleştiriyor.

Gürcistan: Gürcistan temsilcisi postcardında koşu görüntülerine yer veriyor. Diğer bir hobisi olan çizim yeteneğini de ekrana yansıtan Tamara ayrıca kıyafet ve makyaj temalarını da kullanıyor.

Avustralya: Sahne anlarını tercih eden sanatçı buna ek olarak araba ve uçak yolculuğunu da sevdiğini postcardlardan çıkarabiliyoruz.

Arnavutluk: Gürcistan temsilcisinin postcardına benzer temaları seçen Lindita görüntülerinde koşu, müzik kaydı ve kıyafet denemelerini kullanmış.

Belçika: Oldukça farklı noktaları kullanan Belçika temsilcisi hobileri olan fotoğrafçılığı, müze gezmelerini kullanmış. Bunlara ek olarak selfie akımından oldukça etkilenmiş.

Karadağ: Tiyatro sanatına vurgu yapan postcard grüntülerinde ayrıca sanatçının makyaj anlarından da görüntüler içeriyor. Sanatçı günlük hayatında yoga yapmayı oldukça çok seviyor.

Finlandiya: İkili olarak çekilen postcard görüntülerinde çift birlikte zaman geçiriyor. Piyano detayını kullanan temsilcilerin şehir gezilerinden de anlar ekranda olacakç

Azerbaycan: Arkadaş ortamında yaptıkları müzik çalışmalarını ekrana yansıtan ekip ayrıca Dihaj’ın dövme yaptırdığı anları da postcardında kullanmış.

Portekiz: Kitapçıdan sevdiği bir kitabı alan Portekiz temsilcisi tramvay yolculuğunda bu kitabı okuyor. Ayrıca en büyük hobisi olan müziği de çekimlerin de kullanmış.

Yunanistan: Uykusundan uyanan genç sanatçı sabah kahvesini yudumluyor. Ayrıca dans provalarından karelerin kullanıldığı postcard çekimlerinde Demy bahçede yürüyüş de yapıyor.

Polonya: Köpeklerinle ormanda yürüyüşe çıkan Kasia görüntüler de arabasını da sürüyor. Buna ek olarak da senfoni orkestrasının provalarına katılıyor.

Moldova: –

İzlanda: Piyanosunu çalan sanatçı ayrıca vaktini geçirdiği hobileri bir bir yansıtmış. Kafede vaktini geçiren, sanatçı doğa yürüyüşlerinden de anları kayda almış.

Çek Cumhuriyeti: Çek ulusal kanalından da görüntülerin olduğu sanatçı tanıtımında şehir gezisinden görüntüler mevcut.

Kıbrıs: Kıbrıs’ın postcard görüntüleri ekranlara yansıtılmadı !

Ermenistan: Balona binen Ermeni sanatçı arabayla şehri geziyor. Ayrıca şarapların tadına bakmayı da ihmal etmiyor.

Slovenya: Genelde yürüyüşün üzerine vurgu yapılan çekimlerde sanatçı şarkı söylüyor, bara gidiyor ve şehri geziyor.

Letonya: Solistin makyaj görüntüleri mevcut ayrıca ip atlama, şehir manzarasını izleme ve donat yeme gibi görüntüler de var.