Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkelerin performansları öncesi gösterilen kısa film ya da görüntülere “postcard” deniyor. Postcardlar kimi yıl ev sahibi ülkeyi anlatırken kimi yıllar ise yarışan ülkeyi anlatıyor ve her sene izleyicilerin merakla beklediği görüntülerin başında bu büyük emeklerle hazırlanmış kısa videolar geliyor. Peki bu senenin postcardlarında neler gerçekleşiyor? 

Ancak bazı yıllarda ise sanatçı odaklı oluyor. Eurovision Şarkı Yarışması tarihinde postcard ilk defa 1970 yılında gerçekleştirilen yarışmada kullanıldı. Ev sahibi olan Hollanda Televizyonu NOS katılımcı 12 ülkeye özel kısa filmler hazırladı.

Geçmiş senelerden farklı olarak bu sene postcard çekimleri iki basamaktan gerçekleşecek. Tarihte bir ilk olarak postcard çekimlerinin birinci basamağından her katılımcı ülkenin yayıncı kurumu sorumlu olacak. Çekimlerin ilk turu sanatçıların ülkelerinden görüntüleri kayda alınacak. İkinci tur ise tüm delegasyon yetkilileri Mayıs ayında Kiev’e vardığında kayda alındı. Postcardların ana teması sanatçıların duyguları olacak.

İşte birinci yarı finalde yarışacak ülkeler için hazırlanan görüntülerden ipuçları:

Sırbistan: Bir ormanda sabah yürüyüşü yapıyor. Ardından mağazalara girip elbiseleri deniyor ve bir çanta alıyor. Bir barda şarkı söylüyor. Şehir manzarası eşliğinde poz veriyor.

Avusturya: Paten pistinde kayarak başlıyor. Ardından Ukraynaca dilinde grafiti yapıyor. Ardından stüdyo kaydından görüntüler geliyor ve orkestra eşliğinde şarkı söylüyor.

Makedonya: Lunaparka gidiyor ve atlı karıncaya biniyor. Stüdyo kayıtlarından görüntüler geliyor. Ekibi ile selfie yaptıktan sonra klip çekiminin kamera arkası görüntüye geliyor. Son olarak bir bebek mağazasına girip bebek elbisesi ile poz veriyor.

Not: Postcard görüntüleri gelirken “NOT FOR AIR” yazısı yazıyordu. Postcardın yayınlanmama ihtimali çok yüksek

Malta:  Malta’da bir tepeye çıkıyor ve şehir manzarası eşliğinde arkadaşı ile poz veriyor. Ardından yolculuğa çıkıyor. Klip çekiminden görüntüler ile postcard bitiyor.

Romanya: Ilinca ve Alex bir otele yerleşiyor. İkisi otelde dinlendikten sonra dışarıya çıkıp ikili bisiklete biniyorlar ve eğlenceli anlar yaşıyorlar.

Hollanda: Üç kardeş bir mağazaya gidip kıyafet beğeniyorlar. Elbise denerken selfie yapıyorlar ve şok olacaksınız “Danla Bilic” pozu veriyorlar. Danla Bilic bunu kesinlikle görmeli diyoruz.

Macaristan: Şehir gezisi ile postcard başlıyor. Arkadaşları ile sohbet ettikten sonra eşi ve çocukları ile vedalaşıp Kiev’e geliyorlar

Danimarka: Köpeği ile oyun oynayarak postcard başlıyor. Pilates yapıyor. Ardından ESC kıyafetini deniyor. Denize taş atıyor ve prova görüntüleri ile postcard bitiyor.

İrlanda: Berbere gidiyor ve saçını kestiriyor. Sokakta gitar çalıp söylüyor ve insanlar dinleyip para atıyor. Ardından arkadaşları ile “langırt” oynuyor. Gol atınca da çok seviniyor. Ardından Kiev için ekipçe birbirini motive ediyorlar ve selfie çekiyorlar.

San Marino: Koreografi üzerine çalışıyorlar. Çizgi film kahramanları ile fotoğraf çekiliyorlar. Radyo programına konuk olurken görüntüleniyor. Eurovision In Concert görüntüleri ekrana geliyor.

Hırvatistan: Bir standa giderek kendine yiyecek seçiyor. Çocuklar ile fotoğraf çekiliyor. Bir kaleye tırmanırken yoruluyor ve kaleye ulaştığında poz veriyor.

Norveç: Barda şarkı söylüyorlar. Sahne provası yapıyorlar. Ukrayna’da bir etkinliğe katılıyorlar ve Eurovision pastası ile poz veriyorlar. Maskelerini deniyorlar.

İsviçre: Şehirde gezip magnetlere bakıyorlar. Valizleri hazırlıyorlar ve valizlerine Ukrayna bayrağı yapıştırıyorlar, ardından klip çekimlerinin görüntüleri ekrana geliyor.

Beyaz Rusya: Ormanda yürüyüş yapıyorlar ve ardından piknik yapıyorlar. Bir cafede şarkı söylüyorlar. Ekipçe birbirini motive ediyorlar.

Bulgaristan: Şehir turu ile postcard başlıyor. Kaykay ile kayıyor. Ardından 17. yaş günü görüntüleri ekrana geliyor.

Litvanya: Elbisesini deniyor. Stüdyo provası ekrana geliyor ve son olarak bitmek bilmeyen ulusal finalinden görüntüler ekrana geliyor.

Estonya: Laura fotoğraf çekimindeyken, Koit Toome ise tenis oynuyor. Ardından ikisi beraber uçaktan atlayıp yamaç paraşüt yapıyorlar. Ardından çocuklar yanlarına gelip fotoğraf çekiliyorlar.

İsrail: Koşu yapıyor ardından sopr merkezine gidip antreman yapıyor. Bunun yanında sahne provası görüntüleri ekrana geliyor ve postcardın finalinde ekipçe beraber poz veriyorlar.

 

Ayrıca bu yarı finalde bulunan üç direkt finalistin de postcardları görücüye çıktı.

Fransa: Kahve içerek günlüğünü yazan Alma ardından  piyano çalıyor ve arkadaşlarıyla muhabbet ediyor.  Eyfel kulesinden görüntülerin olduğu postcard şehir manzarası önünde Alma’nın poz vermesiyle son buluyor.

Almanya:  Arkadaşlarıyla birlikte şarkı söyleyen Levina ve stüdyoya kayda giriyor. Videoda ayrıca ulusal finali kazandığı andaki görüntüler de mevcut. Ayrıca Avusturya temsilcisi ile verdiği poz da görüntülerde mevcut.

Ukrayna: Ev sahibi ekibin postcardında ev sahibi ülkeyi tanıtmak hedeflenmemiş. Boş bir fabrika içerisinde yürüyen grup üyeleri orada provalarını gerçekleştiriyor. Ardından basketbol oynayarak eğlenen grup üyelerinin verdiği pozla tanıtım sona eriyor.