2019 Eurovision Şarkı Yarışması Tel Aviv’de 10000 kişilik kapasiteye sahip Tel Aviv Kongre Merkezi‘nde 14-16-18 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Aylar önce dizaynı paylaşılan sahnenin inşa calismçalış bu günlerde etkinlik alanında devam ediyor ve ana iskeleti oluşturuluyor.

 

 

Sahne ihale süreci nasıl gerçekleşti?

Devlet kanalı KAN bu konuda da Ekim ayında somut adımlar atmıştı. Sahne inşası için bir ihale yayınlayan devlet kanalı; arena içinde seyircinin kapasitesini arttırmayı planladıklarını ve bunu başarmak için sahneyi küçültmeyi düşündüğünü belirtmişti. İhaleye katılan şirketler gizli tutulsa da geçmiş senelerde birçok yarışmanın sahnesini tasarlayan Florian Wieder, teklif veren isimler arasında olduğu iddia edilmişti. Öyle ki o günlerde İsrail’de bulunması bu iddiaları güçlendirmişti. Bizlerin de geçmişte duyurduğumuz bu iddialar boşa çıkmadı ve bu senenin de sahne tasarımcısı Florian Wieder olarak yayımlandı.

Eurovision Stages: 2017, 2015, 2012, 2011

Florian Wieder Kimdir?

Alman şiket Wieder Design’ın sahibi olan Florian; şirketin temelini 1995 yılında atmış ve söylediğimiz gibi birçok Eurovision sahnesini (2011,2012,2015, 2017 ve 2018) tasarlayarak bu konuda epey tecrübe sahibi olmuştu. Tasarımcı Wieder verdiği röportajlarda sık sık “Eurovision Şarkı Yarışması’nın arkasındaki fikri seviyorum.” diyerek Eurovision ruhunu ne kadar benimsediğini belirtiyor. Şirketin tek tecrübesi bu değil; aynı zamanda geçmişte MTV 2007- 2009 Avrupa Ödülü (BDA Promax Award Gold), 2012 MTV Filmi ve MTV Video Ödülleri 2010-2012 (Primetime Emmy Ödülü), Alman Echo, Deutschland sucht den Superstar, Schlag den Raab gibi etkinliklerin de sahnesini tasarlayan şirket olmuştur.

 


Sahne inşasına başlandı!
Bu seneki yarışmaya ev sahipliği yapacak sahnenin inşasına başlandı. Sahnenin ayrıntıları şu şekilde olacak:

  • Sahnedeki ana ekran 450 metrekare olacaktır.
  • Ek bir 432 metrekare yan ekran olacaktır.
  • Zemin 100 metrekare boyutunda olup siyah renkli olacaktır. Ayrıca sanatçılar şovlarını hazırlarken zemin üzerinde görseller kullanabilecektir.
  • 300 farklı açıdan kameralar çekim yapabilecektir.
  • Toplam 2726 aydınlatma armatürü içeren tam bir liste yayınladı.
  • 50 adet sahnenin içine ve çevresine pyro efektler için makinelar yerleştirilecek.
  • 8 adet sis yayan makine kullanılacak.
  • 2 adet profesyonel rüzgar makineleri.
  • Kazanan ismin açıklanmasının ardından saçılacak olan 15 kg gümüş ve altın konfeti.