Son zamanlarda birçok ülke yarışmada daha başarılı sonuç almak için mevcut taktiklerini değiştiriyor. Kimisi ulusal final formatını değiştiriyor, kimisi tecrübeli sanatçılarla iletişime geçiyor, kimisi de iç seçimi daha titiz bir çalışmayla gerçekleştiriyor. Peki geçen sene büyük bir fan kitlesinin favorisi olmasına rağmen promosyon turunu iyi yönetemeyen ve sahne hazırlıklarını başarılı gerçekleştirmeyen Yunanistan’ın bu seneki planı ne olacak?

Sorunun cevabını resmi OGAE Yunanistan paylaştığı yazısıyla cevapladı. Yapılan açıklamaya göre ulusal kanal ERT’nin üst düzey yetkilileri ile Kalomira arasında  Radio Parlor’da bir toplantı gerçekleşti ve görünüşe göre bu toplantının son derece olumlu olduğu bildiriliyor.  Geçtiğimiz yılda Kalomira ile görüşen ERT; görüşmelerin  ötesine geçememiş ve 2008 yılındaki katılımının onuncu yıl dönümünde Kalomira tekrardan Eurovision sahnesinde olamamıştı.

Şu sıralar Amerika’da ikamet eden Kalomira; dün Yunanistan’da katıldığı bir televizyon programında Ocak ayında tekrardan Yunanistan’a geleceğini söyledi. Kim bilir belki Kalomira bu süreçte Eurovision şarkısının hazırlıklarını tamamlar ve  ülkesine sunmak için geri döner (!)