Her sene geleneksel olarak oylaması gerçekleştirilen ve sadece halkın oylarıyla belirlenen ESC Radio Ödülleri sahiplerine ulaştı. Farklı dört kategori için oy kullanan fanlar yılın en iyi erkek sanatçısını, en iyi kadın sanatçısını, en iyi grubu ve en iyi şarkıyı verdikleri oylarıyla belirledi.

ESC-Radio-Awards-Trophy-2016

 

Oylama sonuçlarına göre en mutlu olacak isim final gecesinde en büyük hayal kırıklığını yaşayan isim Sergey Lazarev olucaktır. Fanlarının oylarını kazanan Sergey, hem en iyi erkek kategorisinde hem de en iyi şarkı kategorisinde en yakın rakibi Amir’in önünde birinciliğe ulaştı.

 

Oylamada en şaşırtıcı sonuca şüphesiz Poli Genova sahip oluyor ve diğer başarılı bayan solistleri geride bırakarak en iyi kadın kategorisinde birinciliğe ulaşıyor. Poli’yi Avustralya temsilcisi Dami, Avusturya temsilcisi Zoe ve Ermenistan temsilcisi Iveta takip ediyor. Bu yılın kazanan ismi Jamala ise bu kategoride beşinci olabildi.

 


En iyi grup kategorisinde ise bu yıl istediği sonuca ulaşamayan Birleşik Krallık temsilcileri Joe and Jake birinciliğe ulaştı. Kıbrıs ve Danimarka temsilcileri ise Birleşik Krallık temsilcilerini takip eden temsilciler oldu.

 

İstatiksel Sonuçlar  

 


 

BEST SONG 2016

1-2-3-best-song-award-2016

best-song

 


 

BEST FEMALE ARTIST 2016

1-2-3-best-female-award-2016

best-female

 


 

BEST MALE ARTIST 2016

 

1-2-3-best-male-award-2016

best-male

 


 

BEST GROUP 2016

1-2-3-best-group-award-2016

best-group