Fin yayıncı kurumu Yle, bugün yaptığı resmi açıklamayla temsilcileri olarak 43 yaşındaki Darude’u duyurdu. Sanatçının seslendireceği şarkı ise 2 Mart’ta canlı yayınlanacak ulusal final ile seçilecek.

Neredeyse her yerde ikonik olan Sandstorm ile çıkış yakalayan sanatçı 20 yıllık bir kariyere sahip. Darude, modern çağın en başarılı Fin sanatçılarından biridir ve oldukça geniş takipçi kitlesi vardır.

Bu benim için birçok yönden büyük bir zorluk, Finlandiya’yı temsil etmem istendiğinde ilk başta biraz korkmuş hissettim, ancak ülkeme hayır demem mümkün değildi! Bu inanılmaz deneyimin bir parçası olmaktan büyük bir onur ve pozitif beklentilerim var!

Sebastian Rejman & Darude

DJ konserlerinin Eurovision sahnesinde atmosferini ve görselliğini yaratacağına söz veren Darude, The Giant Leap grubundan bilinen ünlü vokalisti Sebastian Rejman ile sahnede olacak. Sanatçı üç aday şarkıyı Darude, 8, 15 ve 22 Şubat tarihlerinde yayınlayacak. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de ulusal finalde bu üç şarkı seslendirilecek. Ardından kazanan şarkı jüri ve halk oylaması ile belirlenecek.