64. Eurovision Şarkı Yarışması‘na ev sahipliği yapacak olan İsrail; yarışma için alınması gereken kararları ve yapılması gereken hazırlıkları geçmiş yıllara göre daha hızlı tamamlıyor. İlk olarak yarışmaya ev sahipliği yapacak olan şehri Tel Aviv olarak belirleyen yetkililer olası diplomatik sorunların önüne geçtiler…

Aynı açıklamada yarışmanın gerçekleşeceği arena ve tarihlerde takipçilerle paylaşıldı. Buna göre yarışma 10000 kişilik kapasiteye sahip Tel Aviv Kongre Merkezi’nde 14-16-18 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu gelişmenin ardından bir sonraki açıklama ise slogan hakkında oldu. Açıklamaya göre bu senenin sloganı Dare to Dream (Hayal Etmeye Cesaret Et).

Şimdi ise takipçilerin dört gözle beklediği açıklama logo ve sahne dizaynı hakkında. Şu zamana kadar logo ve sahne dizaynının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama olmamakla birlikte, resmi hesap ansızın ilan edebilir. Çünkü devlet kanalı KAN bu konuda da geçtiğimiz günlerde somut adımlar atmıştı. Sahne inşası için bir ihale yayınlayan devlet kanalı; arena içinde seyircinin kapasitesini arttırmayı planladıklarını ve bunu başarmak için sahneyi küçültmeyi düşündüğü belirtildi. İhaleye katılan şirketler gizli tutulsa da geçmiş senelerde birçok yarışmanın sahnesini tasarlayan  Florian Wieder, teklif veren isimler arasında olduğu iddia ediliyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde İsrail’de bulunması bu iddiaları güçlendiriyor. Geçmiş yıllarda oldukça deneyim kazanan Florian Wieder bu sene de ihaleyi kazanan isim olabilir.

Florian Wieder Kimdir?

Alman şiket Wieder Design’ın sahibi olan Florian; şirketin temelini 1995 yılında atmış ve söylediğimiz gibi birçok Eurovision sahnesini (2011,2012,2015, 2017 ve 2018) tasarlayarak bu konuda epey tecrübe sahibi olmuştu. Tasarımcı Wieder verdiği röportajlarda sık sık “Eurovision Şarkı Yarışması’nın arkasındaki fikri seviyorum.” diyerek Eurovision ruhunu ne kadar benimsediğini belirtiyor. Şirketin tek tecrübesi bu değil; aynı zamanda geçmişte MTV 2007- 2009 Avrupa Ödülü (BDA Promax Award Gold), 2012 MTV Filmi ve MTV Video Ödülleri 2010-2012 (Primetime Emmy Ödülü), Alman Echo, Deutschland sucht den Superstar, Schlag den Raab gibi etkinliklerin de sahnesini tasarlayan şirket olmuştur.