Her yıl ESCRadio ve songfestival.be tarafından organize edilen ve Eurovision Şarkı Yarışması’nın en iyi 250 şarkısını belirlemek için yaptığı oylama 3 Aralık itibarı ile sona ermişti…

Hepimiz oylarımızı kullandık ve en beğendiğimiz şarkıları Eurovision usulü puanlayıp organizasyonu yapan site songfestival.be sitesine yükledik.

Bilindiği üzere Dünya’daki tüm Eurovision severlerin kullandığı oylar sonucunda her sene yılın son günü olan 31 Aralık’ta Eurovision’un en iyi 250 şarkısı tek tek ESCRadio kanalında açıklanıyor.

Biz de ESCape News ekibi olarak Eurovision heyecanını diri tutmak ve yeni yılda da Eurovision tutkusunu devam ettirmek amacıyla Eurovision Top 250 yarışması için bir tahmin yarışması düzenlemeye karar verdik.

Yarışmamızın detayları ise şekilde;

  • Her katılımcıdan Eurovision Top 250′de ilk 10’a gireceğini düşündüğü şarkıları sırasıyla hazırlayacağımız forma girmesini isteyeceğiz.
  • Vereceğiniz cevaplar ülke ve yıl olarak yazılmalıdır. (Örneğin 2015 yılında Avustralya’yı temsil eden Guy Sebastian ve şarkısı Tonight Again için cevap “Avustralya 2015” şeklinde yani TÜRKÇE yazılmalıdır). Bunun haricinde verilen cevaplar geçerlilik kazanmayacaktır.
  • Yarışmaya her katılımcının gün içinde sadece 1 form gönderme hakkı vardır. Birden fazla form gönderen kişilerin son gönderdiği cevaplar dikkate alınacaktır.
  • Oylama 30 Aralık 2018 23.59’a kadar devam edecektir. Bu süreden sonra gönderilen cevaplar geçerlilik kazanmayacaktır.
  • Yarışmada kazanılan ödül sadece Türkiye’deki adrese gönderilecektir. Bu nedenle yarışma sadece Türkiye’deki takipçilerimize açıktır.

Puanlama ise şu şekilde yapılacaktır;

  • Sizlerden istediğimiz sıralı Top 10 listesinde;
  • Örneğin, bir yarışmacı tahmin ettiği 10 şarkının 6’sını bilmişse fakat sırasını doğru tahmin edemediyse yarışmadan alacağı puan 6’dır.
  • Başka bir yarışmacı ise tahmin ettiği 10 şarkının 4’ünü sırası ile doğru bilmiş ise alacağı puan 4 puan 2 ile çarpılır ve 8 puana ulaşır.
  • Eğer yarışmada puan eşitliği söz konusu ise öncelik olarak top listesinden sıralı olarak bildiği şarkı sayısına bakılır, o da eşit ise derecesi en yüksek olan şarkıyı doğru sırasıyla tahmin eden kişi kimse yarışmayı o yarışmacı kazanır.

Yarışmaya katılmanız için buraya tıklayarak hazırladığımız formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.

Forma buradan ulaşabilirsiniz.

Yarışmada işinizi kolaylaştırmak amacıyla birkaç ipucu paylaşmak istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde songfestival.be’nin yaptığı açıklamaya göre 2018 yılından sadece 1 şarkı ilk 10’a girdi.

Diğer yılların sonuçlarına ise buradan bakabilirsiniz.

2017: Buraya tıklayabilirsiniz.

2016: Buraya tıklayabilirsiniz.

2015: Buraya tıklayabilirsiniz.

2014: Buraya tıklayabilirsiniz.

Yarışmamızın kazananını ise süpriz bir Eurovision paketi bekliyor olacak. Sizce listede bu sene değişiklikler olacak mı? 31 Aralık’ta hep beraber öğreneceğiz.