Ülkesini Eurovision’da temsil edecek ismi Eesti Laul adlı ulusal finalle belirleyen Estonya ilk yarı final gecesiyle Eurovision heyecanının fitilini ateşledi. İlk yarı finalinin bugün gerçekleştiği yarışmada ikinci yarı final 17 Şubat 2018 tarihinde, finali ise 3 Mart 2018 tarihinde yapılacak ve Estonya’yı 63. Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek isim belirlenmiş olacak.

Format olarak yarışma iki aşamadan oluşacak: Yarı finaller 10 ve 17 Şubat 2018 tarihlerinde, Final ise 3 Mart 2018 tarihinde yapılacak. Her iki yarı finalde on şarkı bulunacak, her yarı finalde ilk beşe girecek şarkı finale yükselecektir. Sonuçlarda yarı finallerde %50 jüri ve %50 Halk oylaması belirleyici olacak. Finalde kazanan şarkıyı belirlemek için iki tur yapılacak. İlk turda 50/50 halk ve jüri kombinasyonu olacak ikinci turda (süper final) halk oylaması etkili olacak.

Ancak bu sene yapılan format değişikliğinde ise yarı finaller canlı yayınlanmayacak olup bant kaydı ile yayınlanacaktır. Detaylara ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sunuculuğu  Kristel Aaslaid ve  Martin Veisman‘ın üstlendiği Eesti Laul 2018 1. Yarı Finali’nde toplam 10 şarkı yarıştı. Halk ve jüri oylarının kombinasyonu sonucunda 5 sanatçı ve şarkısı finale yükseldi. Finale yükselen şarkılar ise koyu renklerle gösterilmiştir.

 

Aden Ray – Everybody’s dressed

Desiree – On my mind

Elina Netšajeva – La forza

Etnopatsy – Külm

Iiris & Agoh – Drop that boogie

Miljardid – Pseudoprobleem

Sibyl Vane – Thousand words

Stig Rästa – Home

Tiiu x Okym x Semy – Näita oma energiat

Vajé – Laura (Walk with me)