Eurovision Şarkı Yarışmasının en sevilen ulusal finallerinden olan Eesti Laul, bu akşam büyük final bölümü ile sonlanıyor. 

Eurovision Şarkı Yarışması için uzun yıllardır Eesti Laul adlı ulusal finalle temsilcisini ve şarkısını belirleyen Estonya, geçtiğimiz sene yarışmayı ilk 10’da bitirmesinin ardından 2019 için hazırlıklarına aylar öncesinden başlamıştı.

Geçtiğimiz senelere ek olarak Estonya ulusal finali Eesti Laul 2019’da ilk defa 24 sanatçı yarıştı

Bu yıl yine 2 yarı-final ve 1 büyük final olarak gerçekleşen Eesti Laul’de yarı finaller ilk defa Estonya’nın Tartu şehrinde Tartu Üniversitesi Spor Kompleksi’nde bu akşam ve 2 Şubat 2019’ta düzenlendi.

 

Eesti Laul 2019 Büyük Final Sahne Çıkış Sıralamaları

  1. Sissi – “Strong”
  2. Lumevärv ft. INGA – “Milline päev”
  3. Victor Crone – Storm
  4. Kerli Kivilaan – “Cold Love”
  5. xtra basic & Emily J – Hold Me Close – Televote Qualifier
  6. Kadiah – “Believe”
  7. Synne Valtri – “I’ll Do It My Way”
  8. Stefan – Without You
  9. The Swingers, Tanja & Birgit – High Heels In The Neighbourhood
  10. Uku Suviste – “Pretty Little Liar”
  11. Inger – Coming Home
  12. Sandra Nurmsalu – Soovide puu

Yarışmanın sonucu 2 aşamalı oylama sistemi üzerinden belli olacak. İlk aşamada uluslararası jüri ve halk oylamasının kombinasyonu ile 2 şarkı süperfinal turuna kalacak. Süperfinal turunda ise sadece halk oylaması yapılacak olup en çok oyu alan isim Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesini temsil etmeye hak kazanacak.

Yarışma TSİ ile 20.00’da Estonya Devlet Televizyonu EER tarafından canlı olarak yayınlanacak. Yarışmayı buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.