Kiev 12 yılın ardından Mayıs ayında Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyorken Kiev Şehir Yönetimi harıl harıl çalışmaya devam ediyor…

Eurovision 2005’in ardından Euro 2012’ye ev sahipliği yapan Kiev organizasyonlar konusunda geçmişe göre daha deneyimli hale geldiği tartışılmaz bir gerçek. Elbette çoğu fan geçtiğimiz yıl İsveç’in organizasyonu gibi bir organizasyon beklemiyor. Ancak Ukrayna’nın elinden geleni yapacağını düşünüyor.(EuroClub ve EuroVillage nedir diye merak ediyorsanız sizi buraya alalım.)

Konuyla ilgili Kiev Şehir Yönetimi ile görüşen Ukrayna Eurovision Fan Topluluğu öğrendikleri detayları şöyle anlatıyor:

Euro Club etkinliklerinin iki hafta boyunca devam etmesini planlanıyor. Yani Euro Club muhtemelen 1 Mayıs’ta açılacak. Euro Club’a herkesin giriş yapabilmesi için dikkatli bir şekilde elimizden geleni yapacağız. Bu yıl Euro Club’ın CEC Parkovy’nin ev sahipliği yapacağı zaten açıklanmıştı. Euro Village için düşünülen yer ise Khreshchatyk. Hatırlanacağı üzere aynı alan Eurovision 2005 ve Euro 2012 sırasında kullanılmıştı. Ama artık Kiev’in yeni yüzünü göstermek istiyoruz. Eurovision haftası konuklara çok güzel etkinlikler düşünüyorlar.

Bu yılın EuroClub’ını sizlere tanıtmıştık. Tanıtımımıza buradan ulaşabilirsiniz.