Eurovision Şarkı Yarışmasına 9-11-13 Mayıs 2017 tarihinde ev sahipliği yapacak olan Kiev’de hazırlıklar başladı. Bilindiği gibi yarışma yalnızca 3 geceden oluşan bir yarışma gibi gözükse de aslında daha fazlası var…

“Eurovision Şarkı Yarışması 3 gecelik bir yarışmadan ibaret” derseniz yanılırsınız. Zira yarışmanın provaları tam bir hafta öncesinden başlıyor. Bu nedenle yarışmaya gitme planı olanların en az 10 günlük bir tatil planı ayarlamaları şart. Peki onca insan iki hafta provalardan sonra ne yapıyor? Cevabı basit: Euroclub’ta, EuroVillage’ta ve Euro Fan Cafe’de eğleniyorlar. Bunların ne olduğunu merak ediyorsanız bu konuyla ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Gelelim bu yıl Euroclub, EuroVillage ve Euro Fan Cafe’nin nerede olacağına. Öncelikle belirtelim her üçü için önemli olan şey “ulaşılabilir” olmaları.

Ukrayna basınında yer alan bilgilere göre EuroVillage için düşünülen yer Sofiyska Meydanı. Euroclub için düşünülen yer ise 3000 kişilik kapasitesiyle Parkovy Kongre ve Sergi Sarayı.

Euroclub’a ulaşım için arenadan servis araçları dışında ek deniz otobüsü seferlerininde koyulması gündemde.

Yine gelen haberlere göre Kiev’in 5 farklı bölgesine çeşitli etkinliklerin düzenleneceği fan alanlarının kurulacağı konuşuluyor. Ayrıca alanlara kurulacak dev ekranlarla halkın Eurovision Şarkı Yarışmasını hep birlikte izleme imkanı olması amaçlanıyor.