Nisan başında aldığımız  sahne inşa çalışmaları haberi bizleri heyecanlandırmaya yetmişti. Bugünlerde ise Eurovision 2016 grafikleri görücüye çıktı.

 

Kazan kaynıyor… İlk olarak temsilciler belirlendi, sonrasında postcard çekimleri başladı, sahne günden güne yükseldi  ve son olarakta yarışmada kullanılacak grafikler görücüye çıktı… Hatırlarsınız ki grafik çalışmalarının ilk toplantısından çıkan ilk kabataslak çalışmayı sizlerle paylaşmıştık. Resimdeki grafik, her sene olduğu gibi logoyla uyum sağlanması için benzer tonlarda tasarlanmış durumdaydı. Deneme için ise geçen senenin İspanya temsilcisi gösterisi tercih edilmişti.

 

Ekran Alıntısı

 

Şimdilerde gelen resimlere göre tahminlerimizde yanılmamışız. Petra’nın oy sunumu için yaptığı provadan paylaşılan fotoğrafta tüm gizem netliğe kavuştu. Final gecesinde SMS oylamasının sonuçları açıklanırken karşılaşacağımız grafik aşağıdaki gibi olacak.

 

13087501_1021610461209824_6185853085576928190_n

 


 

 

Geçen Senenin Grafiklerini Hatırlayalım

 

 

Peki grafikler nasıl hazırlanıyor? Bu sorunun cevabı kolay olabilir ama hayata geçirmek gerçekten zor. Çok emek isteyen bir iş. Milyonların izlediği bir yarışma için gerçekten titiz bir çalışma gerektiriyor. Bazı yıllarda bir önceki yılda kullanılan grafiklerin bir sonraki yıla dizayn edilmiş hali kullanılabiliyor. Fakat geleneği devam ettirmeyen yıllar için ev sahibi ülke insanların gözüne hitap etmek için şüphesiz özenle çalışmak zorunda. Aşağıdaki videoda 2013 yılındaki devrim niteliğindeki grafiklerin nasıl hazırlandığına dair görüntüleri izleyince ne demek istediğimi anlayacaksınız.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kxcXNMxrKt0