Her güzel şeyin bir sonu var. Haliyle Eurovision’un da bir sonu var. Şu günlerde Eurovision’un gelmesi için gün sayarken bir yandan aslında sonu için geri sayım yapmış oluyoruz. Neyse şimdilik depresyona girmeye ve negatif olmaya hiç mi hiç gerek yok…

Dana International Eurovision Şarkı Yarışması tarihine en çok damga vurmuş isimlerden. 1998 yılında İngiltere’de yapılan Eurovision Şarkı Yarışmasını İsrail adına “Diva” isimli şarkısıyla kazanan Dana yarışma öncesinde hem ülkesindeki tutucu kesimden hem de Avrupa’daki çeşitli kesimlerden büyük eleştiriler almıştı.

Ardından 2011 yılında Düsseldorf’ta yapılan Eurovision’a “Ding Dong” şarkısıyla geri döndü ne var ki finale çıkamadı. Bu arada Dana Eurovision’dan kopmadı. 2008 yılında Sırbistan’ın ev sahipliği yaptığı yarışmada Boaz’ın şarkısını hazırladı.

Dana son olarak geçtiğimiz yıl Eurovision’un 60. yıl özel şovuna konuk olmuş ve Conchita Wurst ile el ele şarkı söylemişti.

Dana International bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması Kapanış Partisi için sahne olmak üzere Stockholm’de olacak.  14 Mayıs günü Eurovision finalinden sonra gerçekleşecek programda sahne alacak diğer isimler ise: Robert Lukian ve Anton Ewald.