Eurovision 2017 henüz tamamlanmadan farklı nedenlerle insanın direkt bu yılı adeta “next next” yapıp gelecek yıla geçesi geliyor…

Bu yılgınlığa neler neden oluyor diyerek oturduk sizler için düşündük. İşte 10 neden:

1.Slow şarkılar
Bu yıl (hatta son yıllarda) nedendir bilinmez ballad şarkı akımı başladı. Artık gerçekten “YETHER!” dedirtecek seviyeye geldiği zamanlar oluyor. İşte bu yıl öyle bir yıl gibi gözüküyor.

2.Aynı tip kadın şarkıcılar
Gürcistan, Malta, İsviçre, Arnavutluk… Hepsi bu yıl tercihini kadın şarkıcılardan kullanan ülkelerden. Hepsi sanki tek bir modacının elinden çıkmış gibi.

3.İsveç imzası
İsveç imzasız bir yıl artık imkansız. İsveçlilerin sadece İsveç’in şarkılarını yaptığı günler çok ama çok geride kaldı. Başta Kıbrıs olmak üzere çoğu ülke İsveçlilerin kapısını çalmış durumda.

4.Malta Ulusal Finali
Geçtiğimiz günlerde tamamlanan Malta Ulusal Finali kaç saat sürdü bilemiyoruz. Reklamıydı, şarkılarıydı, ara şovlarıydı… sanırız sabaha kadar devam etti. Sahi baştan sona izleyebilen oldu mu?

5.Organizasyondaki belirsizlikler
Bu yıl Ukrayna o kadar kararsız bir ev sahibi ki! Önce bir türlü ev sahibi şehri belirleyemedi. Ardından bilet satışların gecikti. Sonrasında Eurovision ekibinde sorunlar yaşandı… Umarız Eurovision gününde ve saatinde yapılabilir.

6.Melodifestivalen’ın vasatlığı
Çoğu fan aynı yorumu yapıyor: “Yeaa bu yıl ne oldu bu Melodifestivale’eee”. Hatırlanacağı üzere Björkman: “Bu yıl en iyi Melfest olacak” demişti. Ancak sanıyoruz kendisi 4. ve son hafta yarışacak olan Loreen’ı birinci yapabilmek için bu şarkıları seçmiş. Hayır bari ona göre ara şovlar hazırlasaydın be adam!

7.Melodifestivalen’de sona yaklaşılması
Ne kadar beğenmesek bile 6 haftadan oluşan Melodifestivalen’ın yarısı tamamlandı 🙁 Geriye kaldı 3 hafta. Her güzel şeyin bir sonu var elbette 🙁

8.”Gravity” isimli şarkı bolluğu
Son yıllarda “Gravity” kelimesi epey yoğun kullanılır oldu. Sanıyoruz Oxford Dictionary’ye yeni girdi bu sözcük. Ulusal finallerde “Gravity” isimli epey şarkı duyduk. Neyse sonunda elendiler. Şu an sadece Kıbrıs’ın şarkısı var.

9.Saçma tercihler yapan ülkeler
Bu başlık altında saçma tercih yapan, fanları adete çıldırtan ülkeleri işlemek isterdik ancak İspanya’yı hala atlabilmiş değiliz. O yüzden yalnızca İspanya’ya özel olsun.

10.14 Mart’ın yaklaşması
14 Mart bilindiği üzere ülkelerin Eurovision şarkılarını açıklaması için son tarih. Haliyle bu tarih itibariyle tüm ülkelerin şarkılarını öğrenmiş olacağız. Haliyle “Acaba seneye kim temsil eder?” sorusu akıllara gelmeye başlayacak.