Ülkeler açıklandıkça Eurovision şarkılarını yapmak oldukça zor bir iş. İnsan hem çileden çıkıyor hem de bazen hangi şarkı ya da şarkıları daha çok sevdiğine karar veremiyor. Misal son dakika açıklanan bir şarkı tüm listemizi alt üst edebiliyor…Benim genellikle kullandığım yöntem beğenmediğim şarkıları eleyip kalan favori şarkılarımı sıralamak. Sonra ise kötüleri kendi arasında sıralamak. Ancak bu yıl bu da çok zor yapılacak gibi duruyor. Çünkü ülke sayısı oldukça fazla.

Son 7 yıldır ise arkadaşım Gerry’nin geliştirmiş olduğu bir “Eurovision Sıralama Motorunu” (Mr. Gerbear‘s Eurovision 2020 Favorites Sorter) kullanıyorum. Programın kullanımı oldukça basit; şarkıları daha doğrusu ülkeleri ikişerli olarak kıyaslıyor. Bu kıyaslamada favorinizi seçiyorsunuz. Ortalama olarak 150 tane bu şekilde ikili karşılaştırmaya cevap vermeniz gerekiyor. Sonuçta ise karşınıza sıralı bir liste çıkıyor! Ardından kolayca oluşturduğunuz bu listenin sonuçlarına göre My Eurovision Scoreboard listenizi güncelleyebilirsiniz.

Bahsettiğim “Eurovision Sıralama Motoru 2020“ye buradan ulaşabilir Gerry’i buradaki Twitter hesabından takip edebilirsiniz. Bence denemeye değer.

Sıralama sonuçlarını bu Facebook gönderisinin altında bizimle paylaşmayı unutmayın!

Geçmiş Yıllar:

2020 Eurovision Şarkı Yarışması‘nda yarışacak olan şarkıları Spotify listemizden dinleyebilirsiniz.