Eurovision hazırlıklarına tam gaz devam eden Ukrayna cephesi geçtiğimiz ay yarışma için biletleri satacak şirketi açıklamıştı ve açıklamanın ardından bilet sahibi olmayı bekleyen Eurovision takipçileri heyecanla satış gününü beklerken, kazanan şirket ile yapılan anlaşmanın iptal edildiği haberleri gelmişti…

İptalin nedeni ihale sonuçlarına itiraz eden rakip şirketler olmuştu. İtirazların ardından net sonuç alınamamış ve bugün için antomonopol kurul toplantısı yapılması kararına varılmıştı. Ancak bugün gelen haberlere göre itiraz eden şirketlerden birinin temsilcileri Odessa-Kiev yolculuğu sırasında trafik kazası geçirmiş ve toplantıya katılamayacağı bilgisi ulaşmış. Şirket toplantının ileri bir tarihe ertelenmesini talep etmiş. Bu durumda nasıl bir karar alınacağı henüz belli değilken görünen o ki Eurovision biletleri bir müddet daha satışa sunulamayacak.

NTU’nun daha doğrusu EBU’nun koyduğu kriterlerin başında sitenin 3 dilli olması ve tüm uluslararası kredi kartlarıyla uyumlu olması geliyor. Yine bu yıl için 3000 ayakta ve 7000’i oturmalı olmak üzere toplamda 10000 kişilik bir arena yarışmaya ev sahipliği yapacak.