Hepimizin farklı şeylere ilgisi var ama ortak noktamız “Eurovision”. Peki dahası?…

#1: Her türlü sahne tasarımı itina ile yapılır.

Eğer Eurovision fanı iseniz ve biraz çizime ilginiz varsa bunu mutlaka yaptığınızı düşünüyoruz. Yaşınız ileri ise ilk sahne tasarımını muhtemelen oku defterinizin arkasına çizerek başlamış olmalısınız. Sonrası ise “Paint”. Yeni nesil Eurovision fanları ise bu konuda daha profesyonel. 3 boyutlu çizimler ile işi götürüyorlar:

2008 yılında eurovision.tv’de yayınlanan bu haberde ise o dönemde bu işlerin ne kadar zor olduğunu kanıtlar nitelikte. Kristo Koppel isimli Estonyalı bir fan ilgisini çeken Eurovision sahnelerinin maketlerini yapmış.

#2: Sahneyi hazırladık peki logo?

Şu ana kadar Eurovision için bir logo fikriniz olmadıysa ne bileyim logonuzu bir yerlere karalamadıysanız hayatınızda büyük bir eksiklik var demektir. Derhal kalemi kağıdı alın ve o logoyu çizin! En kötü temiz bir “Paint” sayfası açın!


#3: Puan tahtası tasarımı.

Eğer bunu yaptıysanız detaylara çok fazla takılan birisiniz demektir.

#4: Eurovision şarkılarına anadilinizde sözler yazmak.

Bunun bile ayrı sektörü oluşmuş durumda. Hatta “Covermaca” isimli bir yarışma bile mevcut. Bu alanda bir yeteneğiniz var ise mutlaka katılınız. (Yarışmanın tüm şarkılarına buradan ulaşabilirsiniz.)

#5: Sanal yarışmalar düzenlemek sanal yarışmalara katılmak.

Bu tarz yarışmalar çok farklı şekillerde hala varlığını sürdürüyor. En son gördüğüm format “Instagram” üzerinden video paylaşılıp “beğeni” sayısına göre birincinin seçildiği yarışmalar.

#6: Karaoke partileri.

Fanların birbiriyle kaynaştığı ve eğlendiği hoş organizasyonlardır. Tabi bazen işler yolunda gitmeyip ortalık karışabiliyor 🙂

Ama her şeye rağmen tüm manyaklıkları yaparak eğlenebiliyorsunuz:

https://www.youtube.com/watch?v=-Okew5vYBB0

#7: Haber sitesi, sayfası, hesabı kurmak.

Yapmadık desek yalan olur 😉

Sizin de aklınıza gelen seçenekler varsa yorum atmayı unutmayın!

Bonus: Favorisine hakaret eden arkadaşını sosyal medya hesaplarından silmek.

Zamanında kaç kişi tarafından silindiğimin sayısını hatırlamıyorum bile ?

[poll id=”10″]