Geçtiğimiz günlerde ESCape News ekibi olarak 2018 Eurovision Şarkı Yarışması sahnesinin tekrar Florian Wieder tarafından hazırlanacağını paylaşmıştık

Haberin üstünden 1 hafta bile geçmeden eurovision.tv bugün 2018 Eurovision Şarkı Yarışması sahnesinin tasarımını bizlerle paylaştı.

Peki ya sahneyi kim hazırladı?

Aldığımız bir diğer duyuma göre 2018 sahnesi 2011,2012,2015 ve 2017 sahnelerini tasarlayan Alman şiket Wieder Design tarafından tasarlanacak. Şirket 1995 yılında Florian Wieder tarafından kurulmuş ve söylediğimiz gibi birçok Eurovision sahnesini tasarlayarak bu konuda epey tecrübe sahibi olmuştu. Tasarımcı Wieder verdiği röportajlarda sık sık “Eurovision Şarkı Yarışması’nın arkasındaki fikri seviyorum.” diyerek Eurovision ruhunu ne kadar benimsediğini belirtiyor. Şirketin tek tecrübesi bu değil aynı zamanda geçmişte MTV 2007- 2009 Avrupa Ödülü (BDA Promax Award Gold), 2012 MTV Filmi ve MTV Video Ödülleri 2010-2012 (Primetime Emmy Ödülü), Alman Echo, Deutschland sucht den Superstar, Schlag den Raab gibi etkinliklerin de sahnesini tasarlayan şirket olmuştur.

Geçtiğimiz senenin de tasarımcısı olan Florian Wieder yaptığı açıklamalarda geçtiğimiz sene Eurovision 2017 sahnesi için başta çok farklı fikirle yola çıktığını belirtmişti. Yine yaptığı açıklamaya göre maliyetler nedeniyle bazı şeylerden vazgeçmek zorunda kaldığını söyledi. Aşağıdaki videodan tasarımcının asıl hedeflediği tasarıma ulaşabilirsiniz.

Peki sahne neyi anlatıyor?

Sahne Portekiz kültürünü ve tarihini yansıtan bir “gemi gövdesini” sembolize ediyor. Daha önce belirtildiği gibi sahne Eurovision sahnesi konusunda deneyimli Florian Wieder tarafından tasarlandı. Florian’ın ifadesine göre sahne tasarımında 4 şeyden ilham alınmış: deniz yolculuğu, deniz, gemiler ve haritalar.

güncelleniyor…