Eurovision’un, şarkı yarışmasının heyecanını ve pozitifliğini bu zorlu günlerde de hissettirmek amacıyla her cumartesi geçmiş bir yarışmayı canlı sohbete açık olarak eşzamanlı Youtube kanalından yayınladığı etkinlik devam ediyor.

Her cumartesi TSİ 22’de Eurovision Şarkı Yarışması’nın YouTube kanalı bizi renkli hatıralarımıza geri götürüyor. Oylama başladığında ise bu sefer Twitter jürisi devreye giriyor ve şarkıları adeta alternatif bir yarışma tadında tekrardan oylayarak gecenin sonuçlarını ortaya çıkarıyor.

İlk hafta 2013 izlendi ancak oylama yapılmadı. Daha sonraki hafta yayınlanan 2006 yılı ile birlikte oylamaya da başlandı. 1.lik bu sever İsveç’e giderken asıl birinci Finlandiya, Twitter jürisinin 2.liğine layık görüldü. Ülkemizi temsil eden Sibel Tüzün’ün de yeri 14 sene sonra da değişmedi. Tüm sonuçlar:

Bir sonraki hafta birçok Eurovision severin favori yarışması olan 2009 izlendi. O sene Türkiye’de birçok kişinin kazanmasının yüksek ihtimal olarak değerlendirdiği Hadise 11 yıl aradan sonra yapılan oylamada bir basamak yükselerek 3.yükseldi. Alakalı alakasız herkesin zil sesi haline gelmiş olan Alexander Rybak ise birinciliğini korudu. Tüm sonuçlar şöyleydi:

Bir sonraki hafta Viyana’nın ev sahipliği yaptığı 2015 Eurovision Şarkı Yarışmasına geçildi. Burada da kazanan değişmez ve İsveç’i temsil eden Mans Zelmerlöw olurken, politik mesajlar verme gayesiyle yarışmada yer alan Ermenistan’ın sonuncu olması gözlerden kaçmadı. 2015 için alternatif toplu sonuçlar:

Bir sonraki cumartesi ise hepimizin çok sevdiği, Türkçe seslendirilmiş en iyi dereceye sahip Eurovision şarkımız “Şebnem Paker – Dinle” nin sırası geldi. İrlanda’nın ev sahipliğindeki yarışmada aldığımız 3.lüğümüz uzun yıllar sonunda aldığımız tek top 3 sonucumuzdu. Yılın kazananı Birleşik Krallık yerini kimselere kaptırmazken Türkiye 1 basamak yükselerek kendine 2.likte yer buldu. Toplu sonuçlar:

Uğrayacağımız bir sonraki durak ise 2007 idi. Finlandiya’nın ev sahipliğindeki showda ülkemizi temsil eden Kenan Doğulu ise 13 sene sonra yapılan oylamada bir basamarak düşerek kendine 5.likte yer buldu. Brinci Sırbistan’ın yeri ise 2.liğe düşerken yakından tanıdığımız Verka Serduchka ise Ukrayna adına ipi göğüsleyen yarışmacı oldu:

Dün ise son olarak birçoklarının “en iyi organizasyon” olarak nitelendirdiği 2016’ya gittik. İsveç’in ev sahipliğindeki yarışmayı Jamala – 1944 adlı parçasıyla kazanmıştı ve içinde Türkçe kelime olan bir şarkıyla Eurovision’u kazanan ilk yarışmacı olarak tarihe geçmişti. Dün akşamki oylamada Twitter jürisi Jamala’yı 4.yaparken, yarışmaya Avrupa dışından katılım gerçekleştiren Avustralya 1.oldu ve böyle bir tablo oluştu:

Siz de bu heyecana orta olmak isterseniz Twitter üzerinden Eurovision ve Eurovision again hesaplarını takip edebilirsiniz.