Yıllar geçtikçe birçok konuda yeniliğe giden Avrupa Yayın Birliği, bu kez de basın üyelerini ilgilendiren ve onları üzecek bir yeniliği getiriyor. Her sene basın ve fan akreditasyon sahipleri için ayrılan ve piegon hole olarak adlandırılan kutucuklar bu seneden itibaren olmayacak.

Eurovision.tv de yapılan açıklama şu şekilde: “Sanatçılar, delegasyonlar ve basın arasındaki bilgi değişimini modernize etmek ve kolaylaştırmak amacıyla artık basın merkezinde kutuların açılmayacağına karar verildi. EBU, mümkün olan en az miktarda atık üreterek daha çevreci bir çevre yaratmaya kendini adamıştır ve önümüzdeki yıllarda ilk dijital yaklaşımı getireceğimiz için heyecanlıyız! Katılanların çoğunun bu geleneği özleyeceğini biliyoruz, ancak herkes için daha yeşil, daha hızlı ve modern bir yaklaşım getirileceğini umuyoruz.”

Peki Bu Ne Anlama Geliyor?

Özellikle bu yenilik koleksiyoncuları üzecektir. Katılımcı ülke delegasyonlarının temsilcileri tanıtmak için hazırladıkları promo sayılarında bir düşüş olacağı ön görülmekte.

Bizler de geçmişte sizler için her etkinlik sonunda promo sıralarına girip yapmış olduğumuz çekilişlerde dağıtmak için promoları topluyorduk. (2017 senesinde çekilmiş videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.)

Bakalım sizlerin şansına bu gelenek önümüzdeki senelerde nasıl işleyecek?