Geçtiğimiz yıl Salvador Sobral‘ın ülkesine getirdiği birinciliğin ardından Portekiz tarihinde ilk defa Eurovision Şarkı Yarışması‘na ev sahipliği yapacak. Peki 8, 10 ve 12 Mayıs tarihlerinde başkent Lizbon’daki Altice Arena’nın ev sahipliği yapacak olduğu 2019 Eurovision Şarkı Yarışması‘nın Portekiz’e maliyeti ne olacak?…

İşte 2018 Eurovision Şarkı Yarışması‘nın Portekiz’e öngörülen maliyeti:

Öncelikle hemen belirtelim Lizbon Belediye Meclisi yarışma için 5 milyon Euro harcamayı planlıyor. Ancak bu planlanan maliyete şu anki maliyetin üçte biri! Yapılan hesaplamalara göre şu an bile gerçek maliyet 20 milyon Euro civarında. Sadece Altice Arena’nın kirası için 2 milyon Euro harcandığı gelen bilgiler arasında. Yine Pavilion of Portugal’ın kirası için 160 bin Euro ödendiği açıklandı.

Lizbon belediyesi iletişim ve yarışmanın reklamı, kırmızı halı, Eurovision Village ve hoş geldin resepsiyonu için 2 milyonu geçen bir parayı cebinden çıkaracak. Delegasyonların, basının ve fanların sosyal ihtiyaçları Lisbon Turizm Acentası 150 bin euro harcayacak

 

25 miyon Euro gelir bekleniyor!

Yerel yönetimin ve turizm acentalarının yarışmanın yapılmasında büyük emek göstermesi etkinliğin başarısı için esas. Aynı zamanda yarışma Lizbon’un turizmini geliştirmek, şehri ve ülkeyi tanıtmak için bulunmaz bir fırsat.

Lizbon belediyesi finans müdürü João Paulo Saraiva. “Bu sene 27 bini yurtdışından olmak üzere 30 bin katılımcının ülkeye gelmesi ve 25.6 milyon euro katkı sağlaması bekleniyor.” dedi.

Şu anda total harcamayı tahmin etmek neredeyse imkansız ancak geçen sene Kiev ile bir kıyaslama yapıldığında Eurovision için 30 milyon euro harcandığı anlaşılıyor.

2018 Eurovision Şarkı Yarışması’na Portekiz Daniela Ruah, Filomena Cautela, Sílvia Alberto ve Catarina Furtado’nun sunuculuğu ile 8, 10 ve 12 Mayıs’ta ev sahipliği yapacak.