Bu yıl yarışma Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılıyor. 2019’un ev sahibi ülkesi 2018 kazananı olacak büyük bir olasılıkla. Peki ama hangi ülkeler ev sahipliği yapmaya uygun değil? İşte Eurovision’a ev sahipliği yapamayacak 8 ülke.

San Marino

San Marino, her ne kadar 5 yıldır yarışmaya katılsa da kazansa dahi ev sahipliği yapmasının mümkün olmadığı ülkeler listesinin başını çekiyor. Ülkede Eurovision için kapalı bir mekanın olmaması ve ekonominin el vermeyeceği açık.

Bosna & Hersek

Çok büyük ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan Bosna & Hersek kanalı BHRT, şu an istese dahi ev sahipliği yapamaz. Ülke 2016 yılında dış yardımlarla yarışmaya katılmış. Sonraki yıl yardımlar kesilince yarıştan çekilmek zorunda kalmıştır.

Monako

Geçmişte kazanmasına rağmen yarışmayı mekan olmamasından düzenleyemeyen Monako, bugünlerde zaten yarışmaya katılmıyor. Artık ev sahipliği yapabileceği bir mekanı var ama yayıncı artık yerli değil ve Monako ile pek alakası yok.

Andorra

Geçmişte yarışmaya katılan ancak bir türlü finale kalamayınca yarışmadan çekilen Andorra kanalı RTVA, yarışmayı yapmak için gerekli olan ekonomi, mekan, yayıncı kriterlerini sağlasa da ulaşım ve şehir uygun değil.

Arnavutluk

Şaşırdınız mı? Evet Arnavutluk, birçok kriteri sağlayamıyor. En önemli sorun mekan Eurovision için uygun herhangi bir arena yada kapalı alan bulunmuyor. Yayıncı, şehir, ulaşım, ekonomi uygun olsa da mekan Arnavutluk’u bu listeye sokuyor.

Fas

Katılmıyor ama zaten ev sahipliği yapamaz. Çünkü İsrail pasaportu tanınmıyor. Yani İsrailli katılımcı ülkeye giremez. EBU bu yıl Ukrayna hukukuna saygılı olmuştu ama Rusya yarı final kuralarında adı geçmişti. Fas’ta bu da olmayacağından yarışmayı burada yapmakta mümkün gözükmüyor.

Moldova

Moldova’da Arnavutluk gibi mekandan eleniyor ancak yayıncıda yarışmayı yapacak ekonomik duruma sahip değil.

Malta

2 sefer Çocuk Eurovisionu’na ev sahipliği yapsa da mekan, yayıncı Eurovision için hiç uygun değil. Şu ana kadar birçok kez ikinci olan Malta, birinci olması durumunda ne yapacağı merak konusu.