/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/146/74296492/files/2014/12/img_1085.jpg

“Evrovizijska Nostalgija” se dogodila u novoj epizodi “Prvog Glasa Turske” prošle večeri.

Posle duela dva strana takmičara, producer emisije Acun Ilidžali je izjavio: “Mislim da ovo takmičenje ispunjava praznine Evrovizije, jer postaje više medjunarodno.” Posle ovih reči su počeli da pričaju o Evroviziji. Onda je Ilidžali počeo da prikazuje neke delove, koji su bili nastupi žirija na Evroviziji. Mazhar Alanson i Ozkan Ugur (MFÖ/1985-1988) je počeo da priča o procesu njihovih priprema i pozornici i pesmi. Posle toga smo gledali njihov nastup iz 1985.

“Bili su prvi ljudi koji nisu okrenuli svoja ledja Evropi u ovoj zemlji.” pohvalio je Gokhan Ozoguz. (vokalist “Athene”/2004). Alanson i Ugur izjavili su da su koristili stvari koje još nisu bile korišćene na Evroviziji, poput: karanfilića, plave kravate, itd. I dodali su da su imali neke fanove pre toga, ali su naročito postali poznati sa ovim takmičenjem.

Posle svega, bio je red na Hadise. Nije mogla da zaustavi suze kada je gledala svoj nastup na evrovizijskoj pozornici u Moskvi, 2009-te.

Sledeći video bio je nastup Gokhana Ozoguza i “Athene” kada su bili zemlja domaćin.

Članovi žirija su rekli da su osetili nešto zaista drugačije kada su videli Tursku zastavu.

“Godina u kojoj se Gokhan takmičio je bila potpuno drugačija, to je bilo u Istanbulu. Ali ja sam bila u Moskvi i tamo je bilo dosta zastava ispred mene. Ta atmosfera je nešto potpuno drugačije.”– izjavila je Hadise.

“Nikada nisam osetio nešto tako na pozornici. Isprva sam bio tako smiren, zato što smo bili na bini mnogo puta. Ali kada su nas prozvali i rekli: “red je na vas,” osetio sam se kao da nosim celu zemlju na svojim ledjima”
izjavio je Gokhan Ozoguz.

Ebru Gundeš (žiri) pohvalila je sve članove žirija za njihov uspeh oko ubacivanja Turskih melodija u svoje evrovizijske pesme.