Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından UEFA Avrupa liginde Fenerbahçe (Türkiye), Manchester United (İngiltere) ve Feyenoord (Hollanda) takımlarıyla A grubunda eşleşen Ukrayna temsilcisi Zorya Luhansk, Eurovision planlarını etkilemesi söz konusu.

Avrupa ligi maçlarını Chernomorets Stadyum’unda oynayacak olan Zorya Luhansk grup aşamalarını ve grup aşamasını geçmesi durumunda bahar döneminde bir üst turda diğer olası rakiplerinle karşılaşacak. Hatırlayacağınız üzere Chernomorets Stadyum’u ev sahipliğine aday üç şehirden biri olan Odessa’nın yarışmayı gerçekleştirmek için EBU’ya sunduğu mekan olarak biliniyor. Odessa’nın seçilmesi halinde üstü açık olan stadyumun geçici bir çatı ile kapatılması planlanıyor. Sonbahar döneminde çalışmalarına başlayacak proje Mayıs ayına kadar yetiştirilmesi gerekiyor.

Zorya Luhansk grup maçlarını 15 Eylül’de Fenerbahçe, 3 Kasım’da Feyenoord ve 8 Aralık’ta  Manchester United ile UEFA tarafından belirlenen Chernomorets Stadyumu’nda oynayacak. UEFA kuralları gereği stadyum planları kulüpler tarafından değiştirilemez ancak UEFA kararıyla değişebilir.

EBU tarafından Odessa şehrinin seçilmesi durumunda stadyum da olacak çalışmalar nedeniyle maçlarını arenada oynayamayacak olan Zorya Luhanks kulubünü sıkıcı günler bekliyor olabilir.