2012 yılından beri hasretini çektiğimiz Eurovision Şarkı Yarışması’nı her sene büyük bir heyecanla başka katılımcı ülkelerin kanalları aracılığıyla ve başka ülkelerin şarkılarını destekleyerek takip ediyoruz. Peki ya hasretini çektiğimiz uluslararası etkinlik yalnızca Eurovision Şarkı Yarışması mı? O zaman size soruyu doğru cevaplayabilme adına birkaç ipucu vereyim. Aklınıza Ümit Davala’nın başlattığı saç akımı gelsin ve bu saç modeline sahip çocukların ellerindeki futbol topları. Bir diğer ipucum ise Tarkan’a ait olan ‘Arar Buluruz’ şarkısını hep bir ağızdan söylediğimiz günler olsun. Mutlu, huzurlu günlerimiz. 2002 yılında Dünya 3. olarak yaşadığımız o gurur ve bir daha asla tadamadığımız o heyecan. Ülkemiz en son Şenol Güneş yönetiminde kardeş ülke Güney Kore ve Japonya ev sahipliğinde yapılan organizasyonda boy gösterebildi ve dört yılda bir gerçekleşen bu turnuvaya -grupları aşma başarısı gösteremeyerek- katılamadı.

Aynı Eurovision Şarkı Yarışması’nda olduğu gibi Türk futbol severler turnuvayı başka ülkeleri destekleyerek  bu heyecanı yaşıyor. Ancak devlet kanalımız TRT bu heyecanı ekranda yayınlama zahmetinde bulunuyor en azından. Bunun nedeni ise yaklaşık bir ay süren bu organizasyonun reklam gelirlerinin daha çok olmasına bağlıyoruz.

Bizlerin olduğu gibi tüm dünyanın da şu sıralar gözü kulağı Rusya’da. Grup karşılaşmalarının oynandığı şu günlerde futbol severlerin heyecanı dinmek bilmiyor. Onların heyecanları ve  tutkuları ekranlara da yansıyor. Ancak onların heyecan ve coşkularını arttırmalarına doping etkisi yaratan bir diğer faktör stadyumlarda çalınan şarkılar! Her turnuva için birçok sanatçı şarkı hazırlıyor ve genelde bu şarkılar o yazın Hit’i oluyor. Bu alana ambargo koyan isim Shakira olsa da turnuvaların resmi albümlerinde yer alan daha birçok isim oluyor. Bizler de geçmişte Eurovision’da boy göstermiş ve bu turnuvaya özel şarkı yapmış isimleri derledik.

Lara Fabian

“World at Your Feet” – Lara Fabian – The Official Album of the 2002 FIFA World Cup

Celine Dion

“I Believe In You” – Il Divo and Celine Dion – Voices from the FIFA World Cup 2006

Adelén

“Olé” – Adelén – The 2014 FIFA World Cup Official Album

Avicii

“Dar um Jeito (We Will Find a Way)” – Santana and Wyclef Jean featuring Avicii and Alexandre Pires – The 2014 FIFA World Cup Official Album

Polina Gagarina

“Komanda” – Polina Gagarina featuring Egor Kreed & Smash – The Official Album of the 2018 FIFA World Cup

Arash

“Goalie Goalie” – Arash featuring Pitbull, Nyusha & Blanco – The Official Album of the 2018 FIFA World Cup